Индексът на България за корупция през 2022 г. е 43

...
Индексът на България за корупция през 2022 г. е 43
Коментари Харесай

„Прозрачност без граници“: България отново е на дъното в ЕС по корупция


Индексът на България за корупция през 2022 година е 43 пункта, с което страната ни се подрежда на 72 място в международната ранглиста и на предпоследно място в Европейския съюз , като през тази година Унгария заема последно място в класацията. Това демонстрират данните на „ Прозрачност без граници ".

За 25-и път България е включена в проучването на „ Прозрачност без граници “.

Изпълнителният шеф на „ Прозрачност без граници “ Калин Славов счита, че политическата рецесия у нас е измежду главните аргументи страната още веднъж да е на дъното на класацията. Той съобщи, че макар късия живот на 48-ото Народно заседание е имало законопроекти, които да вкарат практики като в Унгария и като в Русия.
 

 корупция БГНЕС

„ Отиващият си парламент беше белязан от невиждан лобизъм “, акцентира той.

Експертът на „ Прозрачност без граници “ Ваня Нушева уточни, че при България за миналия 10-годишен интервал на процедура показателят отбелязва липса на прогрес.

Председателят на УС на асоциацията Огнян Минчев означи, че който и да е бил на власт през последните 25 години в България, откогато страната ни е част от класацията, няма някаква основна смяна по отношение на подобрението на институционалната среда, която генерира корупция . „ Както споделят циниците, н е можеш да бъдеш на власт в България, без да си потопиш пръстите в меда . Според мен е доста значимо да се подчертае, че битката с корупция в България би трябвало да престане да бъде политическа дъвка “, сподели той и добави, че е належащо доста съществено координирано изпитание на първо място на гражданско ниво, само че оттова и напън на политическо ниво.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР