иналата седмица мъж отмъкна от магазин във Враца кутия с

...
иналата седмица мъж отмъкна от магазин във Враца кутия с
Коментари Харесай

Какво ще се случи с лечението на малката Цвети след кражбата на кутия с дарения

иналата седмица мъж отмъкна от магазин във Враца кутия с дарения, събирани за 4-годишно дете. Парите заделяли и клиентите, и личният състав, с цел да оказват помощ на болно момиченце да замине на лекуване в чужбина.

Случилото се трогна редица жители, които показаха своята съпричастност към фамилията на дребната Цвети.

"Човекът, откраднал кутията с даренията за горкото дете, е направил едно същинско безсрамие. Грях! ", "Моля да ме свържете със фамилията на детето. Искам да оказа помощ ". Това са единствено дребна част от реакциите след излъчването на репортажа в ефира на.

За здравословния проблем на Цвети, родителите ѝ схващат малко след раждането ѝ.

"Още на първия месец осъзнахме, че детенцето има проблем. След проучване се оказа, че Цвети има голям брой кисти в мозъка, в резултат на задушаване от раждането ", изясни майката на Цвети Галина Величкова.

През първите девет месеца пробвали да я лекуват у нас, само че откакто не виждали усъвършенстване, тръгнали в чужбина и по този начин към този момент повече от 2 години.

Сега Цвети е с шини, с които съумява да движи лявото си краче. Ако родителите и лекарите обаче не съумеят да се оправят и дясното порасне по-бързо, гръбначният дирек ще се изкриви и това ще заплаши живота на детето.

"Борим се да създадем, каквото можем за нея. Трудно е, само че няма да се отхвърляме. Нали въпреки всичко е за Цвети, за нейно положително – да продължава с рехабилитацията, малко по малко да напредваме ", споделя бащата да момиченцето Данаил.

Семейството обаче е изправено пред ново затруднение.

Ограниченията поради ковид отсрочват със седмица пътуването на детето за лекуване в клиника в Гърция.

В кварталното магазинче пък още веднъж се включват в неравната борба със болестта. Поставили са нова кутия за дарения, която се надяват този път никой да не открадне.

Извършителят на първата кражба към този момент е открит и ще понесе наказването си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР