Имуществото на алкохолния бос Миню Стайков ще стане обект на

...
Имуществото на алкохолния бос Миню Стайков ще стане обект на
Коментари Харесай

КПКОНПИ погва с пълна ревизия и Миню Стайков

Имуществото на алкохолния необут Миню Стайков ще стане обект на цялостна инспекция, съобщи пред " Труд " шефът на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

Само преди седмица комисията бе сезирана и образува проверка и за търсения от Интерпол хотелиер Ветко Арабаджиев и членовете на фамилията му.

В сряда ще се взема решение дали бургаският клон на КПКОНПИ ще организира проверката, защото доста от упрекнатите са с адресни регистрации в Бургаска област.

" Ще бъдат образувани профилирани екипи, както по случая с Арабаджиеви. Ще бъдат установявани както парични преводи, по този начин и всевъзможни други имуществени връзки ", изясни Георгиев. Той уточни, че по закон срокът за инспекцията е 1 година, само че прокуратурата може да изиска незабавно налагане на запор на имуществото като обезпечителна мярка.

" Ние можем да пристъпим към запор само, в случай че установим противоречие сред приходи и разноски ", изясни още Георгиев.

В събота спецсъдът остави за непрекъснато в ареста Миню Стайков, шуреят му Белун Хазърбасанов и Иван Димитров – наследник на кмета на Карнобат Георги Димитров. Синът на Миню Стайков – Стайко и още четирима души към момента се търсят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР