Имущество на обща стойност 421 425 лв. отнема от екскмета

...
Имущество на обща стойност 421 425 лв. отнема от екскмета
Коментари Харесай

Имущество на стойност 421 425 лв. отнемат от екскмет

Имущество на обща стойност 421 425 лева лишава от екскмета на Неделино Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).
По предявен от нея иск Кърджалийският областен съд е образувал гражданско дело срещу Стоян Беширов и неговата брачна половинка Виолета.
Комисията лишава следените от Стоян Беширов и брачната половинка му търговски сдружения. От фамилията ще бъдат отнети поземлени парцели, които имат в селата Добромирци и Загорски (общ. Кирково), в Неделино и в Ракитово. Ще бъдат отнети и суми, минали по банкови сметки и персонални парични вноски в търговски сдружения, както и доходи от продадени парцели.
Беширов бе притеглен като обвинен за това, че като кмет на гр. Неделино съзнателно не извършил и нарушил служебните си отговорности във връзка със Закона за публичните поръчки и от това са настъпили обилни нездравословни последствия за общината.
Разследването против градоначалник на община Неделино стартира през 2014 година след ефирен репортаж.
Ден по-късно ДАНС и прокуратурата влязоха в постройката на общината, иззеха голям брой документи. Направено бе претършуване и изземване в офиси на компании.
На идващия месец Специализираното звено за битка с корупцията към Софийска градска прокуратура притегли като обвинени Беширов и зам.-кметицата Румяна Караиванова.
Поиска и отстраняването им от служба. Бившият кмет бе упрекнат за това, че в интервала от 1 януари 2012 година до 24 октомври 2013 година в Неделено, при изискванията на продължавано закононарушение, не е извършил и е нарушил служебните си отговорности, произлизащи от Закона за публичните поръчки и с това е ощетил общинския бюджет в размер на 902 465 лева
Пред Окръжния съд на Смолян Беширов апелира отстраняването си от служба, само че не завоюва. Мотивът на съдиите беше, че не е отпаднала опцията Беширов да повлияе на очевидци по досъдебното произвеждане, по което кметът бе обвинен за закононарушения по работа.
Гражданското дело по предявения от КПКОНПИ иск е планувано за 8 януари 2019 година в Кърджалийския областен съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР