Имунологът Сай Реди от медицинското училище в Цюрих предупреди, че

...
Имунологът Сай Реди от медицинското училище в Цюрих предупреди, че
Коментари Харесай

Предупредиха за появата на супервирус – COVID-22

Имунологът Сай Реди от здравното учебно заведение в Цюрих предизвести, че по-опасен вид на ковид ще се появи в света през идната година.

Комбинацията от съществуващите разновидности на SARS-CoV-2 може да докара до нова фаза на епидемията с огромен брой смъртни случаи, сподели Реди. Бета от Южна Африка и Гама от Бразилия към този момент са развили разновидности, които им разрешават отчасти да заобикалят добитите след преболедуване антитела, уточни имунологът.

В идната фаза на пандемията, счита имунологът, вариантите Бета и Гама ще стават още по-заразни, а Делта ще придобие способността да заобикаля имунитета. Той назова тези разновидности неизбежни. „ COVID-22 може да бъде даже по-лош от това, с което се срещаме в този момент “, сподели ученият пред вестник „ Blick”.

Специалистът акцентира, че новият вид на SARS-CoV-2 би трябвало да бъде разпознат допустимо най-рано, с цел да могат производителите на ваксини бързо да приспособяват медикаментите си за битка с инфекцията.

В диалог с немския вестник проф. Реди сподели, че Делта е най-заразният вид от всички - това, което той назова „ COVID-21 “. Но той няма „ бягащи разновидности “, генетични характерности, които му оказват помощ да избяга от имунната система. Бягащите разновидности, следени в някои разновидности като Бета, значат, че имунизациите стават по-малко ефикасни и може да се наложи да бъдат изменени, с цел да се отбрани популацията.

Проф. Реди сподели, че композиция от тези фактори - по-смъртоносни, трансмисивни или избягващи имунитета - ще бъде проблем в близко бъдеще. Той добави: „ Това е идната фаза на пандемията, когато Бета или Гама стават по-заразни или Делта развива бягащи разновидности. Това ще бъде огромният проблем през идната година”.

Очаква се в бъдеще да се появят разновидности на Коронавирус, защото това е естествена част от еволюцията на вирусите. Дали те ще станат значими е невероятно да се планува. Но защото няколко към този момент се появиха за по-малко от две години, това не предвещава нищо положително.

Сейдж, който е от групата от учени, съветващи държавното управление на Обединеното кралство, съобщи, че „ имунизациите не обезпечават безспорен стерилизиращ имунитет “. В документ, оповестен на 30 юли, групата съобщи, че вероятността Коронавирус да стане по-смъртоносен е разказана като „ евентуална “ до „ реалистична “, заради това, че вирусът към момента се популяризира на толкоз високо равнище в международен мащаб. Документът акцентира смисъла на бустер акциите - първата, от които може да стартира през септември.

Здравният секретар Саджид Джавид съобщи в събота, че е „ убеден “, че идващият месец може да стартира акция за бустер ваксина. Той обаче сподели, че чака „ дефинитивно мнение “ от JCVI - експертната група по имунизациите, която поучава по какъв начин да се употребяват.

Д -р Крис Смит, съветник вирусолог и учител в университета в Кеймбридж, сподели, че решението за бустери не би трябвало да бъде „ преждевременно “. За BBC д -р Смит изясни: „ Всички сме съгласни, че пандемията не е завършила, до момента в който не завърши във всяко кътче на света, тъй като в противоположен случай тя просто ще се върне. Не забравяйте, че считаме, че това е почнало с няколко случая в един град, в едно кътче на една страна... и по-късно помрачи целия свят”.

„ Имунната система и вирусът са като двама танцьори. Имунитетът като че ли се движи и вирусът реагира по отношение на неговите придвижвания. Ще танцуваме с него дълго време”, безапелационен е имунологът проф. Реди.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР