Имунологът проф. Андрей Чорбанов навръх именния си ден призова да

...
Имунологът проф. Андрей Чорбанов навръх именния си ден призова да
Коментари Харесай

Проф.Чорбанов: Истерията в световен план надмина всичко очаквано

Имунологът проф. Андрей Чорбанов точно на именния си ден прикани да оставим суматохата поради новия вид на ковид и да се опитаме да живеем обикновено. Ето какво написа той в профила си във Facebook:

" Истерията в международен проект и родните медии надминаха всичко предстоящо. Прогнози, препоръки, мнения – какво ли не се изля от устата на хора, които не би трябвало да разясняват неща от сфера, която не схващат. Истина е елементарна – не знаем нищо за този серотип. Първите информации приказват, че болестта по никакъв начин не е по-тежко, по-скоро противоположното.

Но другата истина е, че популации с друг генофонд прекарват ВСЯКО заболяване по друг метод. Затова и прогнозите с изключение на суматоха и параноя друго не биха постигнали. Нито можем да спрем вируса на границата, нито да се скрием от него.
Защо българската ваксина против ковид може да е по-добра и какво да вършим против КОВИД - приказва проф. Андрей Чорбанов
" Програмата по създаването на българската ваксина против КОВИД (COVID-19) е изцяло приключена и към този момент търсим вложител, който да нап...

И най-после да кажа за имунизацията, която е всяка втора дума на всеки представител по студиа и медии: в случай че това беше спасението, за какво страни с по 90% и повече ваксинирано население първи се затварят и вършат всичко допустимо да се лимитират пътуванията до техните летища? Дали пък админите в тези страни не знаят нещо, което аз зная от много време? А да, към този момент стартира да се приказва за НОВИТЕ ваксини, които ще са за новия вирус.

Затова, драги читателю, пробвай да продължиш да живееш обикновено. Ти си схванал, че всички ограничения, които се започнаха досега, не стопираха вируса, просто го забавиха, с цел да продължи тази нервност към този момент съвсем две години. Нито маските, нито ограничението на обществения контакт, нито затварянето, вечерните часове, прекъсването на редица обществени мероприятия и заведения, камо ли пък имунизирането и хапчетата до момента стопираха разпространяването на този респираторен вирус. Ако се страхуваш за живота си или за здравето на околните си – то можеш да избереш която и да е от тези ограничения – горделивост на държавните управления по света. Дори можеш да опиташ всички ограничения дружно, твое право е и не очаквай аз да те обезсърчавам. Но – постоянно има и различен избор и други ограничения, стига да има кой да ги чуе. Защото страните могат силово да ни принудят да изпълняваме всевъзможни разпоредби с войска и полиция, само че няма по какъв начин да ни накарат да харесваме тези разпоредби. Както и тези, които ги постановат. "

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР