Имунологът от БАН проф. Андрей Чорбанов, който е кандидат за

...
Имунологът от БАН проф. Андрей Чорбанов, който е кандидат за
Коментари Харесай

Имунологът проф. Андрей Чорбанов е в болница с Covid-19

Имунологът от Българска академия на науките проф. Андрей Чорбанов, който е претендент за народен представител от партията на шоумена Слави Трифонов " ИТН ", е в болница с Covid-19. Това оповестиха от някогашната окръжна болница “Света Анна “, където Чорбанов е настанен.

По информация от лечебното заведение Чорбанов е диагностициран на 19 март с Covid-19 с бърз антигенен тест, след което е ориентиран за диагностично уточняване и оценка на потребността от хоспитализация към болница “Света Анна “.

Извършен е още един бърз антигенен тест и PCR тест, които са позитивни и са удостоверили диагнозата. Всички проучвания са отразени в Националната система за регистрация на Covid-19 допълниха от болничното заведение.

След осъществени образни и диагностични проучвания и съвещания с разнообразни експерти, положението на Чорбанов е оценено като приблизително тежко и е предложено болнично лекуване.
Той е настанен за болнично лекуване, като му се организира общоприета терапия, без прилагане на ВИП услуги, споделиха от болничното заведение. Той е в нормализирано положение с трендове за възстановяване.
Информацията се дава след извършен диалог и получено единодушие от проф. Андрей Чорбанов, прецизираха от лечебното заведение.

Преди ден информация за здравословното положение на Чорбанов беше изнесена първо във Facebook от Петър Велков, преподавател по математика и активист-анализатор на Covid-eпидемията у нас, прочут като последовател на строги ограничаващи ограничения и критик на изявите на Чорбанов, който е на противоположния полюс, оспорвайки смисъла от ограничавания, маски и ваксини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР