Имунологът акад. д-р Богдан Петрунов обясни колко важни и полезни

...
Имунологът акад. д-р Богдан Петрунов обясни колко важни и полезни
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: Не взимайте имуностимуланти, докато сте болни, опасни са

Имунологът акад. доктор Богдан Петрунов изясни какъв брой значими и потребни са имуностимулаторите, само че при едно голямо изискване – в случай че се взимат, когато сме здрави. Те са извънредно рискови, когато към този момент сме с ковид.

„ В човешкия организъм има натурален, присъщ имунитет. Целта на средствата – витамини, имуностимулатори, е да го подтикват. Въпросът е до каква степен те са ефикасни. Витамин D остава главно средство за стимулиране на естествения имунитет, а той има доста мощни благоприятни условия да се оправи с една инфекция”, съобщи пред NOVA акад. доктор Богдан Петрунов и предизвести:

„ Всички тези средства се взимат, когато човек е клинично здрав. Те са рискови, когато човек към този момент е с инфекцията на ковид, тъй като може да засилите цитокиновата буря”.

За себе си акад. Петрунов е подхванал имунна стимулация с полибактериален имуностимулатор, който може да бъде открит във всички аптеки у нас. На негова база са направени и доста артикули.

Имунулогът предвижда и по кое време ще стартира имунизацията на българското население против COVID-19.

„ За да влязат имунизациите, те би трябвало да бъдат утвърдени. Подадени са документи и се преглеждат, само че мисля, че по-рано от пролетта на идната година ние няма да стартираме имунизацията на населението”, сподели той и акцентира, че за имунизациите против ковид, които са познати все още, не знаем съществени неща – защищават ли от заразяване с вируса, ще понижат ли смъртността и дали защищават от разпространяване на инфекцията?

„ Нито една от компаниите не е дала отговор на тези три значими въпроса. Няма никакво подозрение, че ще има наново заболяване. Никой не може да каже какво ще е успеваемостта на имунитета, тъй като никой не го е видял. Никой не може да каже какъв брой ще продължи имунитетът”, изясни акад. Петрунов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР