Имунизацията трябва да е доброволна и да отчита индивидуалните здравни

...
Имунизацията трябва да е доброволна и да отчита индивидуалните здравни
Коментари Харесай

Предложение: Ваучери за почивка в България, за всички, които искат да се ваксинират


Имунизацията би трябвало да е доброволна и да регистрира самостоятелните здравни потребности и особености, а не да се употребяват насилствени и насилствени способи като социална или фирмена " насила “, акцентира той. Има хора, на които по здравословни аргументи не може да бъде сложена ваксина и такива, които към този момент са преболедували и имат задоволително антитела и по тази причина не желаят да се ваксинират незабавно, изясни Налбантов.

И добави, че в комплицираната обстановка, в която съществуването на бизнеса е сложено на карта, извънредно късия летен ваканционен сезон, фактът, че хотелиерите са единствения туристически отрасъл, който не е получил помощ, с цел да оцелее от страната, натискът с слагането на стикерите за имунизация може да се окаже последната капка и да прелее по този начин чашата, че да докара до съдбовни последствия за хотелския бизнес, а даже и до банкрути.

Без личен състав няма по какъв начин да се предлага първокласен туристически артикул, а сътрудниците към този момент се оплакват, че наред с все по-големите им усложнения да намерят чиновници за къси сезон, в този момент и дребното наети отхвърлят да се явят на работа от боязън, че ще ги накарат да се имунизират наложително, а те по разнообразни аргументи не желаят да стоят това, изясни ръководителят на БХРА Георги Щерев. Като за следващ път акцентира позицията на БХРА за предпочитано имунизиране на заетите в туризма, само че при отчитане на самостоятелните здравни особености на чиновниците в бранша.

Поставянето на стикери за имунизация е дискриминационно, акцентира Щерев. И добави, че концепцията води след себе си няколко основни проблеми. На първо място слагането на стикерите единствено на някои хотели автоматизирано води до презумпцията, че всички останали места за настаняване с изключение на тези с лепенките на вратите са рискови. Ако в прилежащия хотел са ваксинирани единствено 90 или 50 на 100 от чиновниците, това значи ли че той е нерешителен или пък личният състав не съблюдава противоепидимичните ограничения, пита риторично ръководителят на БХРА.

Няма работеща политика, която да е наложена с принуждение и да е в прорез на ползите на личния състав, бизнеса и съответния отрасъл, акцентират от БХРА. От национално показаната туристическа организация с 36 районни секции са безапелационни, че имунизационния развой е от извънредно значение, само че че имунизацията не може да бъде наложена с насилствени способи. Вместо това би трябвало да се намерения за тласъци, които да доведат до по-ефективен развой на имунизация и по едно и също време с това да се задейства българския туристически пазар.

Сред концепциите, които от БХРА стартира от дълго време е държавата да даде ваучери за почивка у нас на всички, които следва да се ваксинарат. За да се доближи до 70 на 100 имунизация на популацията, с цел да се реализира групов имунитет съгласно експертите, е належащо ваксини да си слагат още към 2,5 милиона души, поради, че една част от хората към този момент са се сблъскали с вируса и към този момент имат антитела, а други близо 1 милион души към този момент са ваксинирани. За да ги подтиква с ваучери за почивка в размер на 100-120 лв. на човек, страната би трябвало да отдели към 250-300 милиона лв..

На пръв взор тази сума може да не наподобява дребна, само че в случай че не бъде разходвана с тази цел, страната след това ще загуби доста повече от вероятно бъдещо затваряне на бизнеси. Така че в случай че не предприеме нужните ограничения и не отдели средства за подкрепи бизнеса и да подтиква процеса на имунизация, следващата година страната ще похарчи доста повече в опитите си да преодолее новия, по-страшен колапс на стопанската система, който ни чака, в случай че бъдат затворени и има всеобщи банкрути в основополагащ бранш за стопанската система ни като туризма, а той ще повлече и други браншове, с които е обвързван, акцентира той. От БХРА се надяват сходни тласъци за имунизация да доведат и до по-голяма претовареност през есенно-зимния сезон, 

Вместо да се основава спомагателен безпорядък и още веднъж да се разделя туристическия бизнес, по-ефективно ще е са се организира бързо информационна акция, посредством която България да се съобщи пред света като сигурна и безвредна дестинация, както и да се изтъкне, че местата за настаняване взимат ограничения, с цел да подсигуряват здравето на туристите и няма регистриран случай на заразяване на посетителите в български хотел.

Спешно би трябвало да се посочат коронавирус хотели за морските ни курорти и да се уточни при какви условия ще работят те. Това е от определящо значение за образуване на летни ваканции у нас от страна на огромните интернационалните туроператори.  

Необходими са и ясни и съответни правила за разхлабване или стягане на ограниченията. И да се вкарат ограничения, сходни на тези с Румъния и с други страни с ниска заразяемост и висок % на имунизация за отпадане на всички ограничавания за влизане в България, в случай че желаеме да има най-малко някакъв летен сезон, акцентират от организацията. Освен това БХРА настоява да се освободят всички деца до 12 години от нуждата да показват проби при влизане в България. Задължително е да се договорят зелени директни коридори, с цел да не загубим и тези пазари, от които въпреки всичко имаме късмет за резервации през това лято, безапелационни са от БХРА.

Според специалистите на БХРА е необходимо минимум един път седмично да се дава настояща информацията за подхванатите ограничения, в което да се ангажират и дипломатическите задачи на България в чужбина. Както и спешно да проработи чат бот, който да дава отговор бързо и с точна информация на въпросите на всички, които имат интерес към ваканции у нас.

Повече от месец мина от работата на служебния кабинет, само че не се подхващат действителни дейности, които да окажат въздействие, единствено безплодни срещи и очаквания и легловата база е празна, а за нас всяка минута е скъпа. За страдание, нещата вървят доста постепенно освен поради нуждата от пари, а и от неналичието на организация и координация сред обособените ведомства. Решенията на гореописаните проблеми не са по силите единствено на Министерство на туризма, а изискват да се стиковат дейностите на няколко министерства и е добре, въпреки и да е малко времето, да се координират нещата и се вземат бързи решения, съгласувани с сектора, акцентира Щерев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР