Имунизацията с иРНК ваксина у нас ще е възможна дори

...
Имунизацията с иРНК ваксина у нас ще е възможна дори
Коментари Харесай

Експерти: Възможно е да се ваксинирате с иРНК ваксина и в друг град

Имунизацията с иРНК ваксина у нас ще е допустима даже и в различен град. Това оповестиха пред " “ специалисти от. Оказва се, че въпреки дозите да се разпределят по райони съгласно броя на популацията, няма условие имунизациите да се слагат единствено на локални.
Освен това следва напълно скоро електронната система за записване за имунизация да демонстрира по места наличните количества от препаратите във имунизационните пунктове из страната. Системата обаче и все още лимитира записването за имунизиране по местоживеене, уточни още специалистът от Министерство на здравеопазването.
 Проф. Илко Гетов: Няма данни, че смесването на ваксини основава нужния имунитет (ВИДЕО) Проф. Илко Гетов: Няма данни, че смесването на ваксини основава нужния имунитет (ВИДЕО)
Няма научни проучвания, нямаме данни и потвърждения, че при разбъркване на ваксини се основава нужния имунитет. Това съобщи в предава...
„ Представете си, че живеете в Дряново и не сте имунизирани и отиваме всички от София там, с цел да се имунизираме с иРНК ваксина. Чисто въпрос на териториална приемливост е. Все отново хората от съответните райони имат своите права, въпреки че системата не е обвързана районно и всеки може да се запише теоретично на територията на цялата страна, само че по-редно е да се следва териториалният принцип “, изясняват експерти. По думите му на този принцип се разпределят имунизациите - на база брой население, с цел да може човек, където и да живее, да има идентични права с останалите свои съграждани.
Към момента налична за ваксиниране ваксина против COVID-19 през електронната система е единствено препаратът на AstraZeneca. Това е и повода тези, които са предпочели иРНК ваксина, да бъдат отсрочени, изяснява за вестник „ “ специалист в здравното министерство. По думите му има доста хора от първите три етапи – лекари, преподаватели и обществени институции, които в този момент са изявили предпочитание да бъдат ваксинирани. Освен това се резервира втора игла за лицата, на които им е сложена първа доза. Вече и общопрактикуващите лекари също имунизират с Pfizer и Moderna.
“Когато дойдат огромните количества, тогава ще има опция и през системата този тип ваксина да се слага. Проблемът в този момент идва не от дефицит на ваксини, а от обстоятелството, че хората не желаят да се имунизират с оксфордската ваксина, а имунизирането е непринуден акт и решение на всеки човек “, показва експертът. По думите му, в случай че се постанова, даже ще се разгласи, че през електронната система все още може да се имунизира единствено с AstraZeneca и в случай че има искащи, могат да се възползват, защото тя не е неразрешена.
От здравното министерство твърдят, че в случай че има европейско решение във връзка с използването на оксфордския препарат, незабавно ще бъде оповестено на жителите. Още през идващите седмици страната ни чака по-големи доставки на имунизацията на Pfizer. Най-вероятно още през първата половина на май всички, които са отбелязали в електронната система желана ваксина, ще могат да я получат на пожеланото място.
 Д-р Гергана Николова: За нас няма доставяне с ваксини Д-р Гергана Николова: За нас няма доставяне с ваксини
Ваксината на AstraZeneca основава паника в пациентите. За това предизвести лекар Гергана Николова в утринния блок на Българска национална телевизия.  ...
Още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР