Имунизация с две дози от ваксината на Pfizer/BioNTech (Комирнати) е

...
Имунизация с две дози от ваксината на Pfizer/BioNTech (Комирнати) е
Коментари Харесай

Ваксини срещу коронавирус: Pfizer с хубави данни от Израел, Moderna напредва с ваксина срещу нови варианти

Имунизация с две дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech ( " Комирнати " ) е високо ефикасна против заразяване с COVID-19, хоспитализация и гибел. Това сочат данните от първото национално изследване за оценка на имунизационната акция в Израел., оповестено в английското здравно списание The Lancet, сочи, че две дози от имунизацията обезпечават повече от 95% отбрана против зараза, хоспитализация, тежки болести и гибел, в това число измежду възрастните хора.
Въпреки че констатациите са обнадеждаващи, остават няколко провокации пред контрола на пандемията, се споделя в изследването.
Подчертавайки, че продължителността на имунитета против COVID-19 - както след преболедуване, по този начин и след имунизация - остава незнайна, изследването заключава, че в бъдеще могат да се появят нови разновидности на вируса, устойчиви на ваксини. Съответно, постигането на групов имунитет ще изисква непрестанно увеличение на обсега на имунизациите в международен мащаб.
 Канада позволи потреблението на имунизацията на Pfizer за лица над 12 години Канада позволи потреблението на имунизацията на Pfizer за лица над 12 години
Лекарственият регулатор на Канада позволи използването на имунизацията на Pfizer за хора на и над 12 години. Това разгласи през днешния ден основният медиц...
Доминиращият вариант на COVID-19 по време на интервала на проучване е разновидността B.1.1.7 - т.е. английският вид. Въпреки това, неотдавна в Израел е разпознат различен вид - B.1.351, прочут като южноафрикански. Той се смята за по-резистентен, до момента в който бразилският P1 е по-заразен.
Единична доза от имунизацията дава 58% отбрана против зараза, 76% против хоспитализация и 77% против гибел, отбелязва обявата, наблягайки смисъла на пълноценното имунизиране на възрастни.
До 14 дни след имунизацията отбраната, предоставена с втора доза, се усилва до 96,5% против зараза, до 98% против хоспитализация и до 98,1% против гибел. Хората на възраст 16-44 години са имали 96,1% отбрана против зараза, 98,1% против хоспитализация и 100% против гибел, демонстрира изследването.
" Тъй като Израел е страната с най-голям дял от популацията, имунизирана против COVID-19, тук съществува неповторима опция в действителни условия да се дефинира успеваемостта на имунизацията и да се следят по-широки резултати от програмата за имунизиране върху публичното здраве ", сподели доктор Шарън Aлрой-Прайс, водещият създател на изследването.
" До този миг никоя страна в света не беше описала националното влияние върху публичното здраве от националната акция за имунизиране против COVID-19. Тези умозаключение са извънредно значими, защото, макар че към момента има някои обилни провокации, които би трябвало да се преодолеят, те дават същинска вяра, че имунизацията против COVID-19 в последна сметка ще ни разреши да направляваме пандемията ", добави тя, съобщи БГНЕС.
 Опитите на Русия да популяризира имунизацията си провокират раздори в Европа Опитите на Русия да популяризира имунизацията си провокират раздори в Европа
Политическите разтърсвания в Словакия са образец за това по какъв начин съветската дипломация за ваксини, която към този момент провокира раздор в политическите к...
Защита против новите разновидности на ковид
Първата " доработена " ваксина против тревожните разновидности на ковид, които се появиха в Южна Африка и Бразилия, сполучливо ги обезврежда след лабораторни изследвания, обявиха от американската компания Moderna. Резултатите от изследването допускат, че усилените против разновидностите препарати след клинични тествания биха могли да бъдат пуснати на пазара до края на тази година.
Новата ваксина - наречена mRNA-1273.351 и основана особено за битка с южноафриканския и бразилския вид, създава по-високи равнища на обезвреждащи антитела от общоприетата ваксина на компанията - mRNA-1273.
Компанията съобщи, че има малко странични резултати от имунизациите и тези, за които се оповестява, са леки. Освен болежка на мястото на инжектиране, най-честите недоволства са за отмалялост, мускулни болки и болки в ставите.
Припомняме, че и от Pfizer работят по нов вид на имунизацията си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР