Имунитетите на тези депутати от БСП, които са излъчвали закрито

...
Имунитетите на тези депутати от БСП, които са излъчвали закрито
Коментари Харесай

Адв. Хаджигенов: Депутати от БСП са за затвора

„ Имунитетите на тези депутати от Българска социалистическа партия, които са излъчвали закрито съвещание на Народното събрание, би трябвало да бъдат свалени и да има обвинителен акт. Трябва да има правосъден развой и при всички случай приказваме за санкции – отнемане от независимост “.

Това съобщи юрист Николай Хаджигенов пред Actualno.com.

Припомняме, че депутати от парламентарната група на Българска социалистическа партия излъчваха онлайн в обществените мрежи закритото съвещание на Народното събрание, на което трябваше да се разиска изпращането на военна помощ за Украйна.

„ Наказанията за парламентарната група на Българска социалистическа партия ще бъдат два типа. Едното ще бъде чисто политическо, като тук включвам и възможното нарушаване на правилника на Народното събрание, което няма да разяснява, тъй като не виждам никакъв смисъл. Другото ще бъде поднесено на идващите избори.

Но в случай че съвещанието на Народното събрание е закрито и на него се разисква класифицирана информация, то това е закононарушение и наказателната отговорност е персонална за всеки един народен представител, които го е снимал и излъчил.

Нямам визия с какъв гриф е тази информация, само че евентуално е засекретена “, сподели той.

Хаджигенов изясни, че има и нарушаване на Закона за класифицираната информация. „ Там има административни наказания, само че закононарушението гълтам всичко това “, съобщи юристът.

„ Всичките тези нелепости и циркове, всички тези закононарушения, се случват с помощта на това, че прокуратурата у нас не е прокуратура. Тя е прикриватура, работи за този и за онази. Това не е от през днешния ден, сподели той.

Бившият депутат визира и тематиката с Шенген.

„ И след това видите ли Австрия и Нидерландия имали стопански ползи. Не. У нас първо няма правораздаване, второ няма народна власт. Това е повода. Не нитратите в краставиците на „ Капитан Андреево “ са проблем, не че не са, а опиатите, които пътуват в двете посоки. Ето това е казусът. Стрелбата по бежанците също е проблем. И след това някакви депутати от Българска социалистическа партия нарушавали закона, пък било закононарушение. На кой му пука в последна сметка “, съобщи той.

„ Те няма да бъдат осъдени за това, а би трябвало. Защото правова страна се гради по този метод. Няма по какъв начин да преследваш законни и политически цели с противозаконни средства “,

безапелационен беше Хаджигенов.

А на въпрос дали ръководителят на Народното събрание ще им наложи наказване, Николай Хаджигенов отговори:

„ Вежди Рашидов ли? Естествено, че ще им наложи наказване. Ще ги хване да му метат ателието “.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР