Имунитетът срещу нацисткия вирус днес сериозно отслабна в редица европейски

...
Имунитетът срещу нацисткия вирус днес сериозно отслабна в редица европейски
Коментари Харесай

Лавров: Имунитетът срещу „нацисткия вирус“ днес сериозно отслабна в редица европейски страни

Имунитетът против „ нацисткия вирус " през днешния ден съществено отслабна в редица европейски страни, международната общественост от ден на ден се сблъсква с опити за деформиране на резултатите от Нюрнбергския арбитражен съд. Това се споделя в приветствието на съветския външен министър Сергей Лавров към участниците в Международния научно-практически конгрес: „ Без отминалост. Геноцидът на руския народ от нацистите и техните съучастници по време на Великата отечествена война: историческо отражение и правосъдна процедура ", оповестяват съветски медии.

„ За страдание, през днешния ден в редица европейски страни имунитетът към нацисткия вирус е съществено отслабен. Особено тревожна е обстановката в Украйна и балтийските страни. Като цяло международната общественост все по-често се сблъсква с опити за проверка, деформиране на законовите, политически, морални и етични резултати на Нюрнбергския арбитражен съд ", се отбелязва в текста на поздравлението, оповестено в понеделник на уеб страницата на съветското външно министерство.

Лавров уточни, че макар невиждания напън от страна на груповия Запад, интернационалните сътрудници и съидейници не престават да поддържат външнополитическите начинания на Русия, в това число на платформата на Организация на обединените нации. „ Документите на Оперативно-наблюдателно дело и ОДКБ закрепват квалификацията на обстоятелствата на прогонването и унищожаването на цивилното население от нацистите и техните съучастници като геноцид на народите на Съветския съюз. Осигурявайки неприкосновеността на наследството от Нюрнберг, безкомпромисно опълчването на всяка форма на прослава на нацизма ще продължи да бъде един от безусловните цели на съветската дипломация ", акцентира Лавров.

Лавров също означи, че днешната среща е разумно продължение на поредност от събития, ориентирани към опазване на истината за Великата отечествена война: „ Фокусът на вашето внимание е обобщаването на историческия опит и актуалната процедура за образуване на правосъдни процеси против нацистки нарушители, в това число признаването на обстоятелствата на геноцид против мирни руски жители през годините на войната. "

Според ръководителя на съветското външно министерство е алегорично, че събитието се организира в Ленинградска област: „ Спомените на оживелите по знамение пандизчии от намиращия се тук, концентрационен лагер Дулаг-154, са най-яркото доказателство за нечовешките закононарушения на нацистките нашественици. Многобройни доказателства за кланета, изтезания, рабски труд и други прояви на мизантропска идеология и процедура премахнете всяко подозрение, че събитията от това време би трябвало да се преглеждат не по-малко от геноцид на руския народ. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР