Имунитетът срещу Covid-19 може да трае шест месеца благодарение на

...
Имунитетът срещу Covid-19 може да трае шест месеца благодарение на
Коментари Харесай

В-имунните клетки осигуряват до 6 месеца защита на прекаралите Covid-19

Имунитетът против Covid-19 може да трае шест месеца с помощта на паметта на имунните В-клетки, която пази информация по какъв начин да пази против вирусите, в това число и против новия ковид, оповестиха Агенция Франс Прес и в. " Дейли мейл ".

Откритието е на учени от университета " Рокфелер " в Ню Йорк, Съединени американски щати.

" Тези резултати сочат, че хората, които са били инфектирани с вируса SARS-CoV-2, могат да развият бърз и сполучлив имунен отговор при положение на повторна среща с вируса ", отбелязва сп. " Нейчър ", което разгласява резултатите от проучването.

Авторите му от университета " Рокфелер " са изследвали 87 души, които са били инфектирани с новия ковид. Те открили, че В-клетките по-трудно могат да бъдат " излъгани " от вариациите в протеина в " шипа " на вируса като тази, открита във Англия и РЮА, с помощта на които през последните месеци случаите на инфектирани по света бързо се усилват.

С течение на времето равнището на антителата против вируса в организма последователно понижава, само че броят на В-лимфоцитите остава непрекъснат и при нова среща с вируса инициира основаването на антитела, разкрили учените.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР