Имунитетът при хората, прекарали Covid-19, ги защитава и от британската

...
Имунитетът при хората, прекарали Covid-19, ги защитава и от британската
Коментари Харесай

Имунитетът при прекаралите коронавируса защитава и от британския щам

Имунитетът при хората, прекарали Covid-19, ги пази и от английската разновидност, заяви ръководителката на съветския регулатор Роспотребнадзор Анна Попова, представена от ТАСС.

" Продължаваме проучването на вируса, който изолирахме в нашия теоретичен център " Вектор ". Мога да кажа, че програмата се осъществя по график в цялостен размер. Но още занапред става видно, че имунитетът, който се основава след прекараната от хората болест и инфектирани с нормалния вариант на ковид, остава доста сполучлив и противодейства на английския вариант, който съдържа избрани разновидности ", съобщи Попова.

Тя означи, че получените резултати вдъхват оптимизъм. Освен това Роспотребнадзор следи резултатите от научните проучвания и в други страни на тази тематика. Така да вземем за пример, по нейните думи, белгийските учени потвърдиха с математически модел, че способността за предаване на новата разновидност на ковид се усилва единствено с 36 %, а не със 70, както се твърдеше по-рано.

Попова посочи, че броят на секвениранията на английската разновидност е бил повишен, а новата PCR тест- система е способна да разграничи новите варианти.
Полезна ли ви б
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР