Имунитетът на двама евродепутати беше отнет от европейски депутати след

...
Имунитетът на двама евродепутати беше отнет от европейски депутати след
Коментари Харесай

Двама евродепутати загубиха имунитета си заради аферата „Катаргейт”

Имунитетът на двама евродепутати беше лишен от европейски депутати след искане от белгийските управляващи, проверяващи корупционен скандал „ Катаргейт ”, който раздруса Европейския парламент.

Италианецът Андреа Коцолино и белгиецът Марк Тарабела отхвърлят да са направили нарушаване, написа BBC. Двамата бяха членове на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, само че по-късно станаха самостоятелни.

Главната фигура в аферата „ Катаргейт ” е някогашната заместник-председателка на Европарламента Ева Кайли, която е в пандиза в Брюксел.

Един от обвинените се съгласи да „ опише всичко “ като част от съглашение за признание на виновността.

Твърди се, че Пиер Антонио Панцери е управлявал мрежа, която е взимала подкупи от Катар и Мароко в подмяна на въздействие върху Европейския парламент. Около 1,5 милиона евро (1,3 милиона английски лири) бяха върнати в брой при поредност от инспекции в Брюксел и на други места.

И Катар, и Мароко изрично отхвърлиха обвиняванията.

Самият Марк Тарабела участва на гласуването. След това е декларирал пред репортерите, че е е дал своя вот за свалянето на имунитета си, „ тъй като желая да приказвам със съдията и следователите “.

„ Разбира се, че отхвърлям да съм бъркал. На въпрос дали в миналото е вземал пари, с цел да повлияе на процедурите в Европейския парламент, той сподели: „ Никога в живота си! ”

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР