Импулсът често е враг на нашите финанси - особено в

...
Импулсът често е враг на нашите финанси - особено в
Коментари Харесай

Защо Черният петък през 2022 г. е измамен

Импулсът постоянно е зложелател на нашите финанси - изключително в навечерието на празничния сезон. Хубаво е добре да проучим и да обмислим какво вършим, изключително когато купуваме онлайн.
 Черен петък, промоции, продажби, облаги и от кое място идва името на този ден
Откъде идва името на Черния петък

И “черното ” хубаво ли е, или не

А стане ли въпрос за Черен петък, можем да бъдем доста неразумни. В главата ни незабавно изникват десетки облици от предходните години на жертви на пазарната полуда, включващи дълги опашки, празни лавици и бойни подиуми на ожесточени клиенти, борещи се със зъби и нокти за последния понижен тв приемник.

Тази година, поради обстоятелството, че цените се повишават с най-бързия си ритъм от над 40 години и още по-голямото предпочитание да спестяваме, чакаме даже още по-страшни гледки. От Which? - великобританска организация за отбрана на потребителите, която се занимава с разбор, предизвестяват, че Черният петък " рядко е най-евтиното време за извършване на покупки. "
 Снимка 596101

Затова и хората, търсещи преференциални " покупко-продажби " този Черен петък, би трябвало да са наясно, че множеството предложения в действителност не оферират същински отстъпки. Анализът на повече от 200 понижения от предишния Черен петък открива, че 98% са били по-евтини или на същата цена през други интервали от годината, съгласно данните на потребителската група Which?.
анкета
Ще се възползвате ли от отстъпките на Black Friday?
Да, постоянно си намирам нещо преференциално Да, само че единствено онлайн Не, това е машинация Не, ще очаквам пониженията по Коледа
Да, постоянно си намирам нещо преференциално

Да, само че единствено онлайн

Не, това е машинация

Не, ще очаквам пониженията по Коледа

Предупреждението идва някак естествено на фона на всички прогнози. Смята се, че броят на хората, посещаващи магазините в Обединеното кралство този Черен петък да вземем за пример, ще бъде с 12.8% по-висок от 2021 година, съгласно специалистите по търговия на дребно Springboard. В актуалната обстановка доста хора са подложени на спомагателен напън да вършат спестявания, защото разноските за живот се повишават. Затова и Черният петък и Кибер понеделникът се чака да са най-натоварените дати в календара за търговията на дребно, означават от BBC.

От Which? обаче си вършат труда да проучват 214 предложения за Черен петък от предходната година в седем огромни търговци на дребно, които оферират артикули за дома и техника - Amazon, AO, Argos, Currys, John Lewis, Richer Sounds и Very. За целта сравняват цените им всеки ден през шестте месеца преди и след Черния петък, който през 2021 година се падаше на 26 ноември.

Така откриват, че 86% от стоките са били по-евтини или на същата цена като в деня на Черния петък през шестте месеца преди разпродажбите. Около 98% пък са били по-евтини или на същата цена през други интервали от годината. 
 Снимка 596102

Един от образците, които дават, е ледник Bosch в универсалния магазин John Lewis. Предлаган за 869 английски лири в деня на Черния петък, той се продава с 20 английски лири по-евтино след разпродажбата, като резервира по-ниската си цена до идната година.
 Черен петък 2022 и пет трика, с цел да извлечем максимума от пониженията
5 трика, с цел да извлечем максимума от Черния петък

Масовата нервност по извършването на покупки стартира

Според Which? Amazon и Very са " най-лошите търговци на дребно ", тъй като имат доста " съмнителни отстъпки ".  Те откриват, че повече от 70% от продуктите, включени в техния разбор, са по-евтини през други интервали от годината спрямо цената им в Черния петък. Затова от организацията предизвестяват хората да бъдат внимателни и деликатно да изследват стремежи артикул, който са набелязали, преди да го закупят от обещано място. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР