Импроботикс“ е импровизирано театрално шоу и научен експеримент на живот.

...
Импроботикс“ е импровизирано театрално шоу и научен експеримент на живот.
Коментари Харесай

Изкуствен интелект на театрална сцена

„ Импроботикс “ е неподготвено театрално шоу и теоретичен опит на живот . Компанията показва изкуствен интелект на сцената, който импровизира наедно с актьорите. Никой от играещите на сцената, както и публиката, не знае какво ще се случи, тъй като въпросният чат бот, компютър, логаритъм, не дефинира защо ще става въпрос на сцената.

„ Сюжетът на импровизационното шоу се построява сега, в който се стартира представлението. Роботът слуша и се пробва да сътвори нови линии на сцената с актьорите и да диктува техните реплики в слушалка “ , споделя Бен Верховен, артист в компанията , която основава „ Импроботикс “, пред „ БНР “.

Представлението работи и с теста на Тюринг, давайки подредба дали един компютър може да мисли или не. Създаден е от Алън Тюринг, прочут математик и в действителност индивидът, който е почнал концепцията на изкуствения разсъдък .

И по какъв начин се взема решение този тест?  Когато взаимодействаш с компютър и с човек и не можеш да различиш кое е човек, кое компютър, тогава компютърът е забелязан като образован , като можещ да мисли, еднакъв на индивида. Това означа, че компютърът може да приложи трик, с цел да ни заблуди, че мисли и че е човек.

Но казусът с този тест е, че компютърът в действителност може да те заблуди , не умишлено, само че може и индивидът, който ръководи компютъра, да желае да го направи. Ако ме питате дали е потребен, бих споделил – не доста, тъй като интелигентността сама по себе си е нещо субективно като подготовка, може би даже някои хора не са интелигентни, други са.

Хората в последните години започнаха всеобщо да употребяват изкуствения разсъдък и от ден на ден принадлежности в тази област са налични. Бен Верховен показва и уоркшоп в Белгия точно на тази тематика – за изобретателно писане посредством изкуствен интелект .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР