Императивно Иван Гешев трябва да се оттегли от позицията, която

...
Императивно Иван Гешев трябва да се оттегли от позицията, която
Коментари Харесай

Алексей Петров: Гешев да се оттегли като главен прокурор, докато тече разследването

" Императивно Иван Гешев би трябвало да се отдръпна от позицията, която заема, до привършване на следствието. Това следствие ще продължи доста дълго. Ако аз бях на негово място, щях да се отдръпва въобще ". 

Това съобщи пред някогашната барета Алексей Петров.

" Това отдръпване ми се коства, че би отпушило страната в извънредно доста посоки, даже стратегически. В тази обстановка страната е длъжна да му помогне - да му откри друга подобаваща работа ", добави той в изявление за предаването " 12+3 "

Според него случилото се е терористичен акт и е без значение кой ще се окаже субектът и коя версия ще се окаже вярната:

" Няма значение каква е мощността на гърмежа и няма значение кой е субектът на този акт, въпросът е кой е обектът. А обектът е представител на държавна институция. Посегателството върху него е с политически претекстове. Няма значение коя версия е. При тероризма - не се цели и не се мери провалянето му с опустошения, а с психическо влияние ".

" Емоциите мощно надвиха над рационалното държание. Широката аудитория беше много объркана, даже обезпокоена ", означи Алексей Петров. 

Във Facebook има повече от 100 подправени профила, сподели той по отношение на фотография в обществената мрежа с израелски специалист.

" Злонамерени хора постоянно се пробват да ме въвличат в неща, в които не вземам участие. Така мога да отговоря, когато съм лишен от естрада или да се обърна към съда. В случая има нещо сходно. От това, което сте прочели на моята страница във Facebook, сте разбрали, че доктор Ципис има друга експертиза - той е мой сътрудник и сътрудник в университета. Разработваме с него магистърска стратегия, обвързвана с политически науки и сигурност. Аз нямам връзка с митичния израелски специалист, който се свързва със случая с основния прокурор, нито съм го канил, нито пък познавам Ясен Тодоров, който го е завел, и още по-малко основния прокурор ". 

Той прикани да се преустановят всички внушения, изказвания и подмятания по негов адрес по отношение на този случай. 

По отношение на сигурността доста от дълго време се употребяват израелски специалисти, разяснява Алексей Петров и посочи, че няма нищо неприятно и в този случай да се употребяват:

" Чуждестранният специалист може да даде информация, само че не може да получава по какъвто и да е случай ". 

По думите му тревожното е, че основният прокурор е разпоредил за допускането на този човек в следствие против себе си. Тук ще зародят и доста въпроси дали това деяние не е било и процедура по други проблеми, добави Петров.

Според него Борислав Сарафов е направил изказването си непринудено, импулсивно: 

" В случая той слага началото на съществено следствие за откриване на истината. От това начало зависи дали това ще се окаже постановка или това е някаква стихия в чаша, освен това вътрешна. Аз по скоро мисля, че е първото ". 

Експертът се съгласи с изказванието, че прокуратурата е нагазила на политическия терен: 

" Намира се там и би трябвало да излезе неотложно. Очевидно е, че има потребност от това. Трябва да се реализира друго доверие в институцията. Недоверието в институциите и държавността е повода за това принуждение, което следим, за престъпността, за експанзията. Не одобрявам надцакването на институциите, даже в съответния случай, когато приказваме за терористичен акт ". 

Алексей Петров съобщи, че беседва с Бойко Борисов доста рядко по въпроси, с които се занимава сега - свързани с разнообразни нововъведения в региона на киберсигурността. 

Разговорът за " Октопод " -а към момента не се е състоял, безапелационен бе той.

Алексей Петров съобщи, че е завършил с партийната политика. 

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР