Имотният комплекс на държавното предприятие Дунаевецки комбинат за хлебни продукти,

...
Имотният комплекс на държавното предприятие Дунаевецки комбинат за хлебни продукти,
Коментари Харесай

Първата държавна пекарна в Украйна беше продадена на търг

Имотният комплекс на държавното дружество " Дунаевецки комбинат за хлебни артикули ", намиращ се в град Дунаевци, Хмелницка област, беше продаден на търг. Той e първият от листата със седем украински пекарни, които се възнамеряват да бъдат приватизирани. Това заяви публичното придвижване " Украинският избор - правото на хората ", представено от ТАСС. 

Победител в търга беше " Эпицентр К " ООД, който предложи 227,09 милиона гривни (8,2 милиона долара) за завода. Тази сума надвишава първичната цена на актива с 21% - 187,64 милиона гривни (6,8 милиона долара). Общественото придвижване разясни, че компанията е била единственият претендент за покупката на държавното дружество. 

Хлебопекарна " Дунаевец " е учредена през 1925г. Според Фонда за държавна благосъстоятелност на Украйна предприятието обезпечава работни места за 128 локални поданици. Организацията добави, че ръководителят на фонда Дмитрий Сенниченко по-рано оповестява, че предприятието има 11 милиона гривни (396,8 хиляди долара) задължения, отговорностите на които ще бъдат поети от новия притежател. 

В началото на април стана известно, че Фондът за държавна благосъстоятелност е изготвил лист със седем работещи и неработещи заводи за хлебни произведения, подлежащи на приватизация. Според Фонда приватизацията на тези предприятия ще помогне за възобновяване на естествената им активност. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР