Имотният балон у нас се раздува със скорост 7 евро

...
Имотният балон у нас се раздува със скорост 7 евро
Коментари Харесай

Имотният балон в София се раздува с по 400 евро на месец

Имотният балон у нас се раздува със скорост 7 евро на квадрат на месец. Това демонстрират калкулации на „ Телеграф “ за пазара в София на база данни от компании за недвижими парцели.

Така цената на двустаен от 70 квадрата пораства приблизително с по 400 евро на месец. Средните цени на двустайните варират сред 55 и 90 хиляди евро. За тристаен би трябвало да се изръсим със приблизително 90 до 120 хиляди евро. За покупка на мезонет би трябвало да дадем сред 180 и 230 хиляди евро.

От началото на 2018 година има умерено повишаване на цените сред 3% и 5% в обособените квартали. Най-търсени и търгувани са двустайните жилища с дял 39%. Тристайните държат 35% от общите продажби. В първото полугодие цените се подвигат доста нагоре, само че сега се следи задържане на стойностите.

Покачването на цените се дължи на това, че има устойчиво търсене и дефицит на жилища в желаните региони през последните 2 години.

За наем на тристаен апартамент в центъра на София джобът ви ще олекне с 1150 лева месечно. Най-евтин е наемът на двустайните жилища в Студентски град, където ще пръснете единствено 700 лв. на месец, а пък за тристаен апартамент ще дадете 970 лева месечно.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР