Имотите в строеж в София може да поевтинеят с между

...
Имотите в строеж в София може да поевтинеят с между
Коментари Харесай

Тези данни за имотите в София никой не очакваше!

Имотите в градеж в София може да поевтинеят с сред 5 и 10% през 2020 година Това предвижда огромна консултантската компания в отчет за положението на имотния пазар, написа Монитор.

Като съществена причина за намаляването на цените на новопостроените парцели пък специалистите акцентират възходящото предложение от частни лица, или така наречен „ второстепенен пазар “.

През 2020 година може да се чака спад в цените сред 5% и 10% при някои планове в интензивно строителство, които не съумеят да реализират планувания размер продажби, преди приемане на Акт 16.

В тази връзка, от ден на ден вложители ще бъдат склонни да оферират гъвкави схеми на заплащане с цел да улеснят реализацията на своите планове на стадий „ в градеж “.

Това е логически метод предвид на упованието доникъде на годината на пазара на жилища в приблизително висок и висок сегмент да бъдат добавени към 250 нови жилищни единици.

Нарастващото предложение на новопостроени парцели е допустимо да провокира съкращаване на цените на жилища, които се оферират от частни лица или така наречен „ второстепенен пазар “, прецизират от Colliers.

Според консултантите през миналата година покупката на жилищен парцел остава една от желаните капиталови други възможности. Влагането на капитал в този тип активи е относително налично и допуска осъществяване на добра рентабилност.

Предлагането през обсъждания интервал записва 8% растеж и доближи 10,600 жилищни единици, като тези в интензивно строителство са 4,000. Поради засиленото търсене, покупката на парцели на стадий „ в градеж “ продължава да бъде един от присъщите пазарни трендове.

Този вид транзакции заемат дял от 40% от общия размер. Основните критерии при избор на жилище са квартал, регион, съществуване на зелени площи, детска площадка, места за отдих, функционално вътрешно систематизиране, паркомясто.

В края на 2019 година стартира да се следи съкращаване на цените в някои от плановете, които са приключени преди година. Като цяло обаче, даването на спомагателни отстъпки от офертната цена не са процедура.

Средните цени за продажба на жилища във висок и приблизително висок сегмент в София за апартамент с две спални са сред 145,000 – 180,000 евро, а с три спални - 210,000 – 250,000 евро. Къщите от редови вид се продават за 250,000 – 420,000 евро, а независимите са над 450,000 евро.

Средните наеми в обсъждания пазарен сегмент стартират от 950 евро и доближават до 1,600 евро за жилища с две и три спални, а за къщи са над 2,000 евро.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР