Имотите в София продължават да поскъпват и да отбелязват нови

...
Имотите в София продължават да поскъпват и да отбелязват нови
Коментари Харесай

София като Берлин: 800 хил. лв. за 70 кв. м в центъра

Имотите в София не престават да нарастват и да означават нови върхове. Последният образец е публикация за продажбата на апартамент на една от най-централните улици в града - " Съборна ".

Оферта във Фейсбук страницата на брокера за недвижими парцели " Ани-Бо " предлага " топ парцел ", който съставлява двустаен апартамент наоколо до президентството, площад ”Света Неделя ” и още няколко забележителности в региона. Мястото е разказано като такова с " доста благоприятни условия, преустройства и опция за довеждане докрай в личен жанр ".

Цената по оферта е 400 000 евро за повърхност от 70.54 кв. м., като от фотосите се вижда, че жилището е и за ремонт.

Продажна цена от съвсем 6 хиляди евро. на кв. м., приближава до някои от офертите за жилища в хубави квартали на Берлин или Дъблин, където цената на площ на сходно жилище е близка.

Това е следващият образец, който демонстрира трендовете на пазара на недвижими парцели. В края на предходната година Националният статистически институтит (НСИ) разгласи, че цeнитe нa имoтитe в страната пpoдължaвaт дa pacтaт. През третото тримесечие на 2022 година те са се нараснали с 15,6% по отношение на същото тримесечие на 2021 година

Най-голямо се оказва покачването в София, където то е над междинното за страната - 18,6% на годишна база. Цените на парцелите в столицата са нарастнали над два пъти за интервал от близо седем години, като къщите и жилищата са поскъпнали с над 102% по отношение на 2015 година,

Експерти считат, че в случай че наклонността на повишаване се резервира до края на 2023 година може да се стигне до така наречен " балон на пазара " на недвижимите парцели, при който бързото покачване на цените няма да може да отговори на приходите на популацията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР