Имотен брокер без лиценз от София, занимаващ се с покупко-продажбата

...
Имотен брокер без лиценз от София, занимаващ се с покупко-продажбата
Коментари Харесай

Транспортният бос Ваньо Алексиев отказал да продаде резиденцията си в полите на Витоша на боса на Nexo Антони Тренчев

Имотен брокер без лиценз от София, занимаващ се с покупко-продажбата на лъскави здания и терени в най- скъпите региони в столицата, е на прицела на прокуратурата като основно настоящо лице по препирането на милиони левове на босовете на криптобанката Nexo Антони Тренчев и Коста Кънчев, разкрива източник от държавното обвиняване.

 

След като при започване на годината антимафиоти нахлуха в офисите на Nexo в София и упрекнаха босовете на сдружението Антони Тренчев, Коста Кънчев и Калин Методиев в крупни финансови измами, пране на пари и осъществяване на противозаконна банкова активност без лиценз, криптокомпанията получи 5-годишна възбрана да оперира на територията на Съединени американски щати, а финансовите аферисти се укриха в Дубай и се заканиха да съдят България за милиарди долари.

 

През последните месеци Nexo търпи големи вреди поради възбраната на активността им в Америка - хиляди клиенти упорстват да им бъдат възобновени парите, които са вложили в криптовалута, като се твърди, че от цифровия портфейл на Nexo има поръчки за тегления в размер на над 1,5 милиарда $ единствено от месец юни насам.

 

Дружеството е обект на два правосъдни процеса за стотици милиони във Англия. Сред хората, които съдят компанията, е Георги Шулев – наследник на някогашния министър Лидия Шулева, който упорства, че е ограбен от тогавашните си сътрудници в Nexo Коста Кънчев и Антони Тренчев.

 

Сред проблемите на Nexo е и всеобщото бягство на десетки чиновници на управителни позиции. Дружеството непрекъснато разгласява разгласи в стопански издания и интернет платформи за набиране на нов дипломиран IТ личен състав. „ През последните 2-3 месеца притежателите на Nexo пробват да спасят благосъстоянието си посредством покупката на влиятелни парцели в България. Засечени са няколко опита за покупката на здания в идеалния център на София с посредничеството на заможен брокер, настоящ на ръба на закона. За него има данни, че предлага атрактивни имоти, добити посредством констативни нотариални актове “ разкрива източник от прокуратурата, зает в следствието против настоящата без лиценз от територията на България криптобанка.

Твърди се, че тази пролет един от притежателите на сдружението – някогашният народен представител Антони Тренчев е направил опит да купи посредством финансова къща помпозното имение в „ Бистрица “ на транспортния необут Ваньо Алексиев. До договорка обаче не се е стигнало, защото шефът на „ Биомет “ е отказал да продаде парцела си поради опасения, че може да бъде упрекнат като частица от интернационална скица за пране на пари. Разправят, че Алексиев не останал по никакъв начин удивен от препоръчаната му от Антони Тренчев скица за приемане на желаните от него 21 млн. лева за резиденцията в полите на Витоша.

 

Ангажиран с следствието против Nехо разкрива, че единствено за миналата 2022г. босовете на компанията Коста Кънчев и Антони Тренчев са купили парцели на стойност близо 200 млн. евро в Париж, Кан, Лондон, Виена, Ню Йорк и Дубай. Първоначално множеството от имотните покупко-продажби били сключвани от името на офшорни компании с подписа на „ Мис България “ Ваня Пенева, която е избраница на Антони Тренчев, а след това парцелите били прехвърляни на други офшорни сдружения за замитане на следи. Съществуват подозрения, че покупката на влиятелните парцели е финансирана с пари на клиенти, подали средствата си в криптовалута при Nexo.

 

Интересен подробност е, че в последните месеци преди аферистката Ружа Игнатова да изчезне безследно, завличайки над 10 милиарда $ от вложители, а нейното сдружение OneCoin да бъде оповестено за пирамида, тя влага стотици милиони в покупката на знакови парцели в идеалния център на София, ползвайки услугите на финансиста Емил Хърсев. Очевидно босовете на  Nexo повтарят под индиго схемата „ Ружа “.

Инфо: Уикенд

Тагове: Антони Тренчев Коста Кънчев Калин Методиев Nexo Ружа Игнатова Ваньо Алексиев криптобанка криптовалута Георги Шулев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР