Имотът между Несебър и Равда, върху който е изградена учебната

...
Имотът между Несебър и Равда, върху който е изградена учебната
Коментари Харесай

НСА получи земята под спортната база в Несебър

Имотът сред Несебър и Равда, върху който е построена образователната база за водни спортове, публично мина в активите на Националната спортна академия (НСА). С решение на Министерския съвет обектът беше разгласен за обществена държавна благосъстоятелност и беше възложен за безплатно прилагане на спортната академия.

" Парцелът е от изключително значение за действието въз основата, защото се намира в нейния център и граничи с плажа, където се организират образователните занимания по водни спортове. За въпросния имот НСА заведе гражданско дело, с решението на което се откри, че той е възобновен незаконосъобразно по земеделската реставрация ", се споделя в известието на Министерството на младежта и спорта.

От министерството допълниха, че това е първият от общо към 20 парцела, за които следва процедура за даването им за ръководство на НСА като обществена държавна благосъстоятелност.

Към базата за водни спортове имаше множеството реституционни искания, които датират още от 90-те години на предишния век.

 През годините имаше голям брой митинги на студенти и преподаватели в НСА против реституционни искания към земята
© Дневник

През годините имаше голям брой митинги на студенти и преподаватели в НСА против реституционни искания към земята

През годините бяха проведени много митинги на студентите и преподавателите от спортната академия. Няколко пъти даже се стигна до конфликти с предявяващите реституционни искания, при които имаше потърпевши студенти.

В началото на 2013 година Народното събрание одобри мораториум върху всички покупко-продажби с предписание и строителни действия на нейна територия. По този метод беше предоставено време на НСА за завеждане и привършване на множеството каузи за собствеността на обекта.

Фотогалерия: Протест на студентите от спортната академия >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР