Имотът е на апетитно място, но е държавен и засега

...
Имотът е на апетитно място, но е държавен и засега
Коментари Харесай

Огнена стихия стресна Бургас

Имотът е на апетитно място, само че е държавен и към този момент няма да се застроява

Огромен пожар стресна Бургас вечерта в неделя. 7 метрови пламъци и клюки за жертви за минути обиколиха морския град и накараха хората да се изсипят край мястото на стихията, с цел да следят има ли заплаха за домовете им, и за техни близки, живеещи наоколо.

Огънят се развихри в центъра на града, на улица „Иван Богоров“, на метри от основна бензиностанция, където доста водачи зареждат возилата си.

Сигналът за пламъците е бил подаден в 20.20 ч. в Първо Районно ръководство – Бургас. Веднага на мястото са пристигнали четири противопожарни автомобила и 15 огнеборци, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи.

 %d0%bf%d0%be%d0%b6-1 Полицаите конкретизираха, че пожарът зародил в първия етаж на празна, необитаема и изоставена постройка с към 10 пространства, разпростираща се почти на 250-300 кв.м. Сградата е с построени стени и покрив от дървен материал, благосъстоятелност на Специализираната болница за рехабилитация – Бургаски минерални бани. От пет години насам обаче е необитаема.

Труд писа преди време, че след сигнал полицията бе разкрила вътре склад за крадени движимости. Дори имаше задържани, след което обирджиите, най-вече от прилежащи градове, бяха прогонени.

Скитници- клошари са били напоследък единствените жители на пространствата. Не е изключено в студените към този момент нощи някой да си е палил огън и по този начин да е провокирал пожара, разясниха огнеборците. За благополучие, от пожара жертви няма, напълно е изгоряла постройката.

Тъй като парцелът е на апетитно място, сред центъра и морската градина, незабавно потеглиха клюки, че е запален съзнателно, с цел да се построи на негово място следващата жилищна постройка.

От общината обаче прецизираха, че теренът е държавен, тъй че подозренията не са оправдани.

Дори имало концепция да се подаде молба да и го трансферират на общината, с цел да се създадат нови здания и там да се организира химиотерапията и лъчелечението на онкоболните. Онкодиспансерът се намира в непосредствена непосредственост до мястото. Впоследствие обаче концепцията отпаднала поради тромавата процедура.

Още няколко пожара бяха регистрирани през уикенда. Край странджанското село Граматиково е горял лек автомобил «Лада Нива», благосъстоятелност на Държавно ловно стопанство“. Горски го запалил по несъобразителност. В Бургас, двама маскирани, са провокирали пожар в офис на застрахователна компания, ситуиран на ул. „ Константин Величков ” в к-с „ Лазур ”. Полицията работи и по версия за неуредени сметки сред застрахователите и клиенти.

Пожар, зародил и в постройката на бившето учебно заведение в село Скала, община Сунгурларе, в този момент необитаема, благосъстоятелност на 64 годишен мъж от Ямбол.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР