Имотът е частен и през 1999 година има изработен ПУП,

...
Имотът е частен и през 1999 година има изработен ПУП,
Коментари Харесай

Затваря култов пазар във Варна

Имотът е частен и през 1999 година има направен Подробен устройствен план, само че той не е прибавен и все още няма издадено позволение за градеж.

Пазар „ Калин “ се намира при започване на квартал Аспарухово от близо 20 години. С него са привикнали както хората, които живеят в региона, по този начин и самите търговци, съобщи БНР-Варна.

Съвсем скоро търговците получават предупреждение, че би трябвало да освободят пространствата и договорите им са прекъснати. Причината е, че притежателят на терена, върху който е ситуиран пазара, не желае повече да го отдава чартърен и е решил да строи жилищна кооперация.

Калица Петкова е притежател на единствения хранителен магазин на пазар „ Калин “ повече от 10 години. За Радио Варна тя сподели, че са получили предупреждение да освободят бараките, които са тяхна благосъстоятелност. Сега тя търси ново помещение за магазина си, само че показа, че за хранителни магазини намирането на помещение е доста мъчно. Все още не е намерила ново място, само че е решила да резервира както бизнеса си, по този начин и работните места на хората, които е наела.

Освен хранителен магазин на пазарчето има още фризьорски салон, работилница, магазин за телефони, заложна къща и аптека, която към този момент е затворила. Последният търговец, който наема помещение там е Християн. Избрал е да отвори заложна къща в Аспарухово, тъй като квартала му харесва. Наема помещението преди 4-5 месеца, а в този момент следва да го освободи. Той, обаче е намерил ново място в квартала и ще остане да работи там.

Теренът върху който е ситуиран пазар „ Калин “ е частна благосъстоятелност, сподели за Радио Варна кметът на регион Аспарухово Ивайло Маринов. Има позволение за слагане на 9 преместваеми търговски обекти на повърхност от 150 кв.м. Имотът е частен и през 1999 година има направен Подробен организационен проект, само че той не е прибавен и все още няма издадено позволение за градеж, сподели Маринов. Той сподели още, че притежателят на парцела е направил предупреждение към наемателя на комерсиалните обекти и на 30 април контракта с наемателя ще бъде преустановен по взаимно единодушие. Кметът на регион Аспарухово сподели още, че е направил инспекция и все още няма издадено позволение за градеж от притежателя на парцела нито в районното кметство, нито в община Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР