Имот на съиздателя на Икономедия Иво Прокопиев и съпругата му

...
Имот на съиздателя на Икономедия Иво Прокопиев и съпругата му
Коментари Харесай

Запориран е имот на Иво Прокопиев по искане на комисията за конфискация

Имот на съиздателя на " Икономедия " Иво Прокопиев и брачната половинка му Галя Прокопиева в местността Буджака край Созопол е бил запориран от Бургаския областен съд по искане на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ). Това е станало в края на ноември, сочат данните на Имотния указател за партидите на името на Прокопиев.

Запорът е върху еднофамилна къща с открит басейн върху повърхност от 192.030 кв. м,

За решението на КОНПИ да желае запор върху парцели на Прокопиев поради противоречие на приходите и имуществото му се разбра от медийни изявления в средата на ноември. Според тях става въпрос за разлика от 14 млн. лева, само че публична информация от КОНПИ дали това е по този начин и какви са претекстовете за настояването на запора продължава да липсва.

Преди три седмици от комисията се измъкнаха от въпроси с позицията, че законът ѝ разрешава да ревизира всички лица с повдигнати обвинявания, както и че " информацията, събрана в хода на инспекцията е класифицирана като служебна загадка ". В формалното й тогавашно становищесе посочваше, че " информацията за осъществявана инспекция и резултатите от нея може да стане обществена, едвам след импортирано в съда стимулирано искане за налагане на обезпечителни ограничения и определение от съда, с което настояването е позволено ".

Видно от Имотния указател към този момент има изговаряне на съда. Но от КОНПИ към момента не са дали информация по случая, не е обществено и решението на Бургаския областен съд за запора.

От Комисията за конфискация споделиха пред Mediapool, че следва да дадат такава идната седмица.

За дейностите на КОНПИ против Иво Прокопиев се разбра и от позиция на издателите и ръководещия мениджмънт на " Дневник " и " Капитал ", които оповестиха, че предприемачът е обект на поредна офанзива от страна на управляващите, инспирирана от основния прокурор Сотир Цацаров и депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Според тогавашните изказвания на " Икономедия " инспекцията на КОНПИ е обхванала приходи и добито имущество от Прокопиев. Причината е привазитацията на сдружението " Каолин " през 2000 година

Твърдения на медиите от империята на Пеевски пък свързват инспекцията на КОНПИ със заведеното дело за борсовата приватизация на миноритарния дял на страната в електроразпределителното и електроснабдителното сдружения, в които австрийската ЕВН държеше контролния 67% пакет. Подсъдими по това дело са и някогашните министри на енергетиката и на финансите Трайчо Трайков и Симеон Дянков, както и шефове в капиталовия медиатор по договорката " Булброкърс ".

След като делото бе върнато от съда на прокуратурата поради пропуски и се чака да влезе в профилирания углавен съд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР