Имигрантският квартал на Берлин „Нойкьолн“ се превърна в огнище на

...
Имигрантският квартал на Берлин „Нойкьолн“ се превърна в огнище на
Коментари Харесай

Имигрантският квартал на Берлин се превърна в огнище на COVID-19

Имигрантският квартал на Берлин „ Нойкьолн “ се трансформира в огнище на COVID-19.
Стотици семейства са под карантина, а измежду засегнатите са и наши сънародници. Това потвърдиха за bTV от посолството ни в немската столица.

Снимка: btvnovinite.bg

Българите, които са дали позитивен тест, са в положително положение, към този момент нямат съществени признаци и нямат потребност от лекарска помощ. В развъдник на болестта се трансфораха няколко жилищни здания, в които живеят над 300 фамилии от разнообразни националности. Засега 57 са позитивните проби. Очакват се резултатите на още над 250 теста.
Българска женитба в Германия беше анулирана поради нарушени ограничения против COVID-19 Таблоидът "Билд " споделя, че се стигнало до санкции и спиране на празненството
Информацията за болестта потегля от две разнообразни учебни заведения, в които децата са с позитивни проби. Така стартира разплитането на случая. Здравните управляващи към момента не могат да открият източника на болестта. Здравните управляващи в града обясниха, че е трябвало да решат дали да слагат под карантина жилищните здания или учебните заведения.

Новината за блока, попаднал под карантина, е стигнала и до българския магазин в квартала, където клиентка е разказала за случая.
Снимка: btvnovinite.bg

„ Обяснението ѝ беше, че имало доста полиция и всички преминаващи с коли, или пешеходци ги карали да минават на отсрещната страна. После е схванала, че целия блок е под карантина “, сподели Салим Черкез, притежател на български магазин.
Разногласия сред Берлин и провинциите за ограниченията против COVID-19 в Германия Канцлерът Меркел желае рестриктивните мерки да останат в действие до 5 юли, Тюрингия и Саксония желаят бързо разхлабване
Сега под карантина са 369 фамилии. Точният брой на хората под карантина не е явен, тъй като на една адресна регистрация се водят сред 3 и 10 души. Сред тях, с изключение на българи, има представители на арабската, турската и румънската общности.

От през днешния ден в Германия влезе работи и приложение за следене на инфектираните с COVID-19 и техните контакти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР