Имигрантите в Австралия, които не вземат изпит по английски, няма

...
Имигрантите в Австралия, които не вземат изпит по английски, няма
Коментари Харесай

Режат помощите на имигрантите в Австралия, които не вземат изпит по английски?

Имигрантите в Австралия, които не вземат изпит по британски, няма да получават обществени помощи, написа локалното издание на английския в. Дейли мейл.

Това е предложение на партията One Nation ( "Една нация "). Крайнодясната политическа групировка, която има две места в Сената (горната камара на парламента), показа коренен проект за ограничение на притока на хора от други страни.

"Всеки преселник би трябвало в 18-месечен период от идването си да се яви на изпит по британски. Ако имигрантът не покаже приемливи познания по формалния език на страната, той автоматизирано ще бъде лишаван от правото да получава обществени помощи от федералния бюджет. В случай че не предприемем съществени ограничения, страната ни може да се изправи пред злополука ", описаха основателите на предлагането. "Ние не желаеме в нашата страна да има анклави и фракционизъм ", показаха още от "Една нация ".

"Нашето предложение не е ориентирано против нито една етническа или религиозна група. Ние няма да стопираме имигрантите, които желаят да учат, и които работят крепко ", допълниха политиците.

Населението на Зеления континент, съгласно преброяването от 2016 година е към 23 млн. души. Приблизително 820 000 от тях или въобще не знаят, или доста едва владеят формалния език на Австралия.

Минималната помощ за имигрантите е 550 австралийски $ (около 380 щатски).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР