Имиджът на България в ЕС не е добър – страната

...
Имиджът на България в ЕС не е добър – страната
Коментари Харесай

Горан Благоев: И правителство на ГЕРБ и Румен Радев не направиха нищо по отношение на външната ни политика

Имиджът на България в Европейски Съюз не е добър – страната ни е на последните редици. На последно място сме и по независимост на словото. Това сподели претендент за президент на Национално обединяване на десницата, с номер 7 в утринния блок „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия. По тематиката с участието на Македония в Европейски Съюз Горан Благоев е на мнение, че сме се провалили.

„ Правителството на ГЕРБ, което си отиде, както и президентът, който от 5 години има мандат да съставлява страната ни във външната ни политика, какво свършиха? “. Благоев попита и какво самочувствие имат те, с цел да кажат, че отстояват националния интерес? „ За да са толкоз надъхани в Скопие, може би и ние не сме си свършили работата. Най-малкото не сме провели нужните срещи със своите европейски сътрудници, с цел да ги убедим в своята позиция, не сме потърсили съдружници “.
 Горан Благоев: Нека се замислим каква България творим сега и каква ще я оставим за бъдещите генерации Горан Благоев: Нека се замислим каква България творим сега и каква ще я оставим за бъдещите генерации
Нека се замислим каква България творим сега и каква ще я оставим за бъдещите генерации, прикани в предаването „ Седмицата&ldq...

„ През последните няколко месеца държавният ни глава отива да търси поддръжка единствено в случай че взе участие на интернационалните конгреси. Има всевъзможни равнища на дипломацията, лични срещи с водачите на Европейския съюз и с ръководителите на страните членки - това бих направил аз “, съобщи претендентът за президент на Национално обединяване на десницата.

По думите му още в първите дни, в случай че получи мандат, би направил среща с македонския си сътрудник. „ Ние би трябвало да беседваме и тези хора би трябвало да бъдат уверени в нашата справедливост, и в нашето общо минало. Миналото от 1945 година насам, както Тито им го сътвори да си го осмислят както желаят. Но ние имаме преди този момент и обща и споделена история. Въпросът не е единствено исторически, а на първо място учебен – по какъв начин новите генерации жители на Македония са възпитавани. Това е огромният проблем “, напомни Горан Благоев.

„ Нека не се заблуждаваме, че историческата комисия би трябвало да почисти единствено противоречивите исторически моменти. Ролята на нашата историческа комисия е да може в учебниците по история на Македония да не се написа за българите като за татари, и за окупатори – каквито ние от 1941 до 1944г. – не сме, само че преди тези договаряния трябваше в Европейски Съюз ясно да изложим своята позиция “, уточни като пропуск той.

Горан Благоев счита, че във всеки политически спор без значение дали против него ще застане Луна Йорданова или Румен Радев може да се извадят рационални тези и всеки да потвърди своята стойност, или своето въздухарство. Същевременно той напомни, че главните играчи, които се радват на социологически комфорт, настойчиво заобикалят да влизат в обществени полемики с другите съперници, което е симптом не за ясни позиции, а за уязвимост.
 Горан Благоев: Най-почитани би трябвало да са паметниците на българските герои Горан Благоев: Най-почитани би трябвало да са паметниците на българските герои
Кандидатпрезидентската двойка на Национално обединяване на десницата Горан Благоев и Ивелина Георгиева, дружно със съпредседателите Цвет...

„ Проблемът с демографската рецесия е обвързван и с несъответствието и развиването на районите и това кара доста хора в трудоспособна и в репродуктивна възраст да бягат в чужбина. Българинът в болшинството си е безпаричен и тук като държавен глава бих упорствал пред Народното събрание не да имаме работещи небогати, не да се чудим по какъв начин със законодателство да закърпваме обществените помощи, тъй като и те ще свършат. Когато страната няма работеща стопанска система, бизнес, който да не е мачкан от мощните на деня и хората умерено да може да си изкарват хляба даже в тези сложни времена, тогава ние ще може да настояваме за благоденстваща и просперираща нация “, безапелационен е Благоев.

„ Мен не ме радва фактът да съм президент на работещи небогати, за които страната да се чуди от кое място да извади обществени помощи “, акцентира претендентът за президент.

„ От Национално обединяване на десницата споделяме, че всеки в трудоспособна възраст би трябвало да има качествено обучение и работа. Всеки в трудоспособна възраст, който разчита на обществени помощи в последна сметка краде от пенсионерите, инвалидите и същински обществено слабите, които няма от къде другаде да получат средства, с изключение на от страната и на това изрично се противопоставяме “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР