Имиджът на България ще пострада, ако дадем на Украйна негодно

...
Имиджът на България ще пострада, ако дадем на Украйна негодно
Коментари Харесай

Божилов: Имиджът на България ще пострада ако дадем на Украйна негодно за употреба въоръжение

Имиджът на България ще пострада, в случай че дадем на Украйна негодно за приложимост въоръжение. От извънредно значение е да се види какво е положението на БТР-ите, които желаеме да предоставим на Украйна. Тези машини би трябвало да минат ремонт и профилактика през заводите ТЕРЕМ и по-късно да се вземе решение дали да се дадат на Украйна или не. Това съобщи пред БТВ някогашният заместник-министър на защитата Йордан Божилов.

Той е положително надъхан към изпращането на военна техника за Украйна. Според него това е единственият метод тя да бъде предпазена.

„ Нямаме опция да се отбраняваме по време на война сами. Затова сме в НАТО да разчитаме на съдружниците ни. България ще има пълноценна войска тогава, когато мине към натовските стандарти. България може и би трябвало да подкрепи Украйна, включително и с БТР-ите, в случай че са в положително положение. Ако няма реакция на сходна експанзия, тогава може да си визиите какъв брой военни спорове могат да се развият, предизвести Божилов.

За срещата на европейските водачи във Вилнюс Божилов съобщи, че би трябвало да се даде военна помощ на Украйна, с цел да може да се отбрани. Той посочи, че НАТО няма да дава смъртоносни оръжия на Украйна.

 

 визитата на Зеленски Снимка: БГНЕС

Божилов разяснява и визитата на украинският президент Володимир Зеленски в България.

„ Посещението на Зеленски бе по-скоро алегорично, само че това е индивидът, който сплоти страната си във време н война, той ръководи страна, която е жертва на експанзия и приветствията към него са предстоящи “, сподели още Божилов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР