Работник на компютър - Авторско право Canva •  Актуализирано: 02/11/2023 - 16:29 ч От Aoibhinn

...
Работник на компютър
- Авторско право Canva •  Актуализирано: 02/11/2023 - 16:29 ч От Aoibhinn
Коментари Харесай

Работодателите може все повече да използват технология за наблюдение на работниците

 Работник на компютър Работник на компютър - Авторско право Canva •  Актуализирано: 02/11/2023 - 16:29 ч

От Aoibhinn Mc Bride

Хибридната работа не върви на никое място, само че отношението на работодателите към отдалечената работа към момента не е наваксано и „ параноята за продуктивността “ – при което работодателите не имат вяра изцяло на чиновниците си работят на цялостни обороти, когато не са в директна видимост – остава непрекъсната точка на разногласия.

Това е съгласно 11 страни, които са открили, че до момента в който голямото болшинство от чиновниците оповестяват, че са продуктивни, към 85 % от водачите споделят, че прекосяването към хибридна работа е повлияло на доверието им в чиновниците.

Разрешаването на този разкол наподобява просто: в случай че описите със задания се отмятат, задачите се извършват (или даже надвишават в някои случаи ) и рентабилността не е застрашена, местоположението на работа не би трябвало да има значение.

Някои организации обаче прибягват до по-драстични ограничения и извеждат наблюдението на чиновниците на идващото равнище, като употребяват технологии за разкриване на натискания на клавиши, безучастие и в някои случаи по какъв начин се чувствате за работата си.

Големият началник гледа

Да, прочетохте това вярно. Един отчет откри, че пазарът на програмен продукт за разкриване на страсти и лицево различаване се предвижда да надвиши 100 милиарда $ (93,9 милиарда евро) в международен мащаб до 2030 година

Това значи, че вашият шеф може скоро да може да употребява най-новите софтуерни достижения с цел да разберете по какъв начин мислите и се чувствате по отношение на работата си.

От законодателна позиция наблюдението на чиновниците е законно в Европа според и работодателите имат право да следят компютрите, притежавани от компанията, в това число информацията, съдържаща се в имейлите на компанията за попречване на пробиви на данни или закани за киберсигурността.

Но би трябвало ли те да могат да дешифрират дали изцъклен взор или сдържана прозявка по време на видео диалог е същинският барометър на отдадеността ви на работата?

В Съединени американски щати технологията за лицево различаване, основана на изкуствен интелект, се употребява необятно за улеснение на елементарни задания на работното място, в това число влизане в промяна или по време на процеса на изявление.

Това включва обещанието на Amazon да пусне в своите микробуси за доставка с цел да подсигурява сигурността на лидера си по време на път и да „ открива даже и най-малките аномалии в микробусите за доставка на Amazon “.

Sapience Analytics, компания, която създава програмен продукт за наблюдаване на работното място, твърди, че нейните артикули могат да „ насърчат благосъстоянието на чиновниците “, защото може да подтикне чиновниците да си вземат почивки денем и да маркира чиновниците в риск пред водачите.

Въпреки това е открито, че несъразмерното наблюдаване и наблюдаване на чиновниците може да докара до негативен резултат, в това число загуба на креативно и без значение мислене и увеличение на напрежението на работното място, което в последна сметка може да докара до прегаряне.

Освен това, 52 % от интервюираните споделят, че данните за работната мощ повреждат доверието, до момента в който 64 % акцентират страховете си от корист или риск от данни на чиновниците.

Въпреки това голямото болшинство (92 процента) обявиха, че биха били отворени към техния шеф да събира данни за тяхното показване, в случай че това докара до изгоди или им оказа помощ да се подобрят.

Търсите ново кариерно предизвикателство, което ще ви обезпечи самопризнание, което търсите? Разполага с хиляди благоприятни условия в компании, които интензивно наемат.

В Брюксел EBA Clearing търси човек, който да се причисли към отдела за човешки запаси, отговарящ за шест юрисдикции (Франция, Белгия, Германия, Италия, Финландия и Великобритания). В тази роля вие ще подобрите и заредите с сила виталния цикъл на чиновниците, ще се справите решително с неповторимите провокации в границите на политиката на EBA и ще подпомогнете потребностите на бизнеса.

В Дъблин Indeed наема в границите на своя Scaled Business Success ( Екипът на SBS) за поддръжка на всички клиенти в сегмента на дребния бизнес в разнообразни моменти от техния витален цикъл с Indeed. Ще взаимодействате с клиентите посредством телефон, чат и имейл, с цел да им помогнете да разрешат всички проблеми, които може да имат с сметките си, или да ги обучите по какъв начин да подобрят сметките си дейно, с цел да реализиран задачите си за наемане.

В Лондон, Airbnb набира личен състав за работа в Обединеното кралство и Ирландия за ускорение на партньорствата за предприятия и съгласуваност в района. Като подобен вие ще отговаряте за набирането, активирането и усъвършенстването на стратегическите партньорства и ще предоставяте вярната поддръжка на клиентите във връзка с механически интеграции и рекомендации, основани на данни.

Партньорско наличие „ Партньорско наличие “ се употребява за изложение на наличие, което съдържа партньорски връзки. Euronews получава отплата за продуктите и услугите, свързани с тази публикация. Това наличие е основано от филиали на Euronews и не включва публицистичния личен състав на Euronews или новинарски публицисти. AI ЛИЦЕВО РАЗПОЗНАВАНЕ РАБОТА
Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР