Отпуснете се и си починете: където пътуващите намират благополучие и спокойствие във Филипините

...
Уелнес преживявания във Филипините
- Авторско право TPB – Снимка: Борд
Коментари Харесай

Уелнес изживявания във Филипините Уелнес преживявания във Филипините - Авторско право TPB – Снимка: Борд за промоции на туризма на Филипините •  Актуализирано: 29/09/2023 - 13:00 часа

Страна, богата на древни лечебни традиции и нарастващ брой луксозни спа хотели, Филипините бързо се превръщат в една от най-добрите уелнес дестинации в света. Независимо дали търсите холистично медицинско убежище, масаж с бамбукова пръчка или частен остров, за да избягате от всичко това, Филипините ще ви накарат да се почувствате спокойни и подмладени за следващата година.

Уелнес уединения в Батангас

Филипините са дом на няколко уелнес курорта, където пътниците могат да се отпуснат и да се присъединят към програми за отслабване, безплодие, безсъние, диабет и дори рак. Лечения като акупунктура, озонотерапия и колони се ръководят от медицински обучени лекари, докато диетолози и фитнес треньори са на разположение за персонализирани диетични планове и частни уроци по тай чи. За гостите, които просто искат да се отпуснат, дълбокотъканни масажи, ексфолианти за тяло и сесии за медитация с водач са някои от многото дейности, предлагани в страната. По-специално провинция Батангас е идеалното място да се отпуснете, докато гледате гледки към залеза над гористите планини. За вечеря веганска храна, отгледана в района, и вегетариански ястия са идеалният начин да завършите един релаксиращ ден.

С един поглед

Оценка за релаксация: 5 /5

Най-добро за: холистични медицински процедури, които съчетават релаксация и природа

Най-близко летище: Международно летище Ниной Акино, Манила

Частни острови в Ел Нидо

Архипелагът Палаван е идеалното място за частно пътуване. Неговите острови са дом на едни от най-гъстите гори с най-голямо биоразнообразие на Филипините, където живеят много ендемични видове птици и бозайници, включително застрашения вид Палаван, благодарение на усилията за опазване на курортите. За да защитите дивата природа, тук няма да намерите джетове или моторни водни спортове. Вместо това, местните курорти насърчават гостите да се отпуснат, като се свържат с природата чрез задвижвани от човека, екологично чисти изследвания: помислете за пешеходен туризъм до тюркоазени заливи, оградени от гористи варовикови скали, наблюдение на птици по горски пътеки или каране на каяк в мангровите гори на лагуната по залез слънце. Бунгала над водата и вили на брега на морето – построени с рециклиран дървен материал и оборудвани със слънчеви панели и енергийно ефективни бойлери – позволяват на гостите да заспят под звука на плискащите се вълни.

С един поглед

Оценка за релаксация: 4,5/5

Най-добро за: наблюдение на диви животни, опазване и дейности с ниско въздействие

Най-близко летище: Летище Ел Нидо, Палаван

Луксозни престои на островите Куйо

Пристигане с 14-местен, двумоторен турбовитлов самолет през частна писта, кацане на Pamalican Island има чувството, че играете в собствения си филм за Джеймс Бонд. Частният остров е в северната част на Палаван, където пясъците са копринено гладки и морето процъфтява с живи коралови рифове. На най-високата точка на острова се намира спа център, където древните уелнес ритуали от Филипините до Амазонка се смесват със съвременни техники за върховна релаксация. Типичното лечение в спа центъра е масажът Hilot, вековен филипински лечебен ритуал, който използва бананови листа и студено пресовано кокосово масло за облекчаване на стреса и болките в мускулите. Лечението на краката Dag-Dagay – традиция, която започна, когато филипински деца масажираха краката на родителите си с помощта на бамбукови пръчки след ден на полето – използва обвивка със зелен чай и бамбуков масаж за намаляване на подуването на краката.

С един поглед

Оценка за релаксация: 5/5

Най-добро за: луксозни удобства и уелнес ритуали, вдъхновени от местни лечебни традиции

Най-близко летище: Международно летище Ниной Акино, Манила

Пясъчни плажове и изискани бутици на остров Бохол

Още един уютен място за почивка е остров Бохол, където са разположени множество курорти и спа центрове. Бохол е първият глобален геопарк на ЮНЕСКО на Филипините и е известен със своите конусовидни Шоколадови хълмове. Вилите на острова са разположени на хектари буйни градини и джунгла и дори можете да резервирате такива със собствени инфинити басейни и гледка към морето Бохол. За да се поглезите още повече, можете да получите луксозни процедури в СПА център, използвайки древни уелнес традиции на местното племе Еская. Освен процедури за лице и тяло, които използват местни билки и масла, някои от местата предлагат ритуали, вдъхновени от местното население, като къпане в кокосово мляко и Ciquate, местно произведен тъмен шоколад. Предлагат се и европейски спа ритуали като таласотерапия („Thalassa“ на гръцки означава „море“), лечение, което използва морска вода за подмладяване на кожата и подобряване на вашето благосъстояние чрез комбинация от къпане с морска вода, солен скраб и обвивки с водорасли.

С един поглед

Оценка за релаксация: 4,5/5

Най-добро за: интимен престой и местно население спа ритуали.

Най-близко летище: Международно летище Ниной Акино, Манила

Партньорско съдържание, представено от „Партньорско съдържание, представено от“ се използва за описание на съдържание на марката, което е платено и контролирано от рекламодателя, а не от редакционния екип на Euronews. Това съдържание се произвежда от търговски отдели и не включва редакционния персонал на Euronews или новинарски журналисти. Финансиращият партньор има контрол върху темите, съдържанието и окончателното одобрение в сътрудничество с комерсиалния производствен отдел на Euronews. ТУРИЗЪМ ПЪТУВАНЕ ФИЛИПИНИ
Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР