Вашата работна производителност е най-ниска за всички времена? Focus Fridays може да бъде отговорът

...
Петък може да се превърне от най-малко продуктивния ви ден
Коментари Харесай

Петък може да се превърне от най-малко продуктивния ви ден в най-въздействащия. Петък може да се превърне от най-малко продуктивния ви ден в най-въздействащия. - Авторско право Canva •  Актуализирано: 21/09/2023 - 17:30 часа

От Натали Маркес Кортни

Ако ви е писнало да завършвате седмицата с чувство за вина и да се отдалечавате от списък със задачи, който има повече задачи, отколкото отметки, тогава Focus Fridays може да е за вас .

Изпробван в технологични компании като Slack и Google, Focus Fridays може да бъде чудесен начин за турбо зареждане на способността ви да вършите дълбока, смислена работа.

Няма съмнение, че петък е смятани за малко глупави по отношение на производителността, като цифрите го подкрепят.

Почти вършат най-добрата си работа през останалите четири дни от седмицата, според едно американско проучване, а изследванията също показаха онзи петък i.

Но какво ще стане, ако всички тези фактори всъщност правят петъците плод на ниско ниво, когато става въпрос за оптимизиране на производителността? С няколко умни промени петък може да се превърне от най-малко продуктивния ви ден във вашия най-въздействащ.

Какво е ден за фокусиране?

Просто казано, в ден за фокусиране вие ​​приоритизирате своите основни задачи. Това означава, че срещите, чатовете с незабавни съобщения и пожарогасенето на входящата кутия се прекратяват за деня (или три до пет часа, ако това е всичко, което можете да отделите) и вие давате приоритет на постигането на напредък към големите си цели.

Бързо синхронизиране тук, a кратък чат там, прибързан отговор, преди да избягате през вратата: всички тези малки намеси се натрупват и оказват голямо влияние върху способността ви да се концентрирате и да свършите нещата.

Европа има проблем с производителността. Може да се реши от космоса

Управлението на прекъсванията е важно, защото те нарастват. В 66 процента от личните срещи през 2022 г. са били непланирани, в сравнение със само 17 процента през 2020 г.

Създаването на процеси, които позволяват непрекъсната работа, ще бъде от ключово значение, ако искаме успеете в дигитална среда на първо място.

Победа над прегарянето

Според проучване сред над 10 000 работници, прегарянето е нараснало до 40 процента през това тримесечие в световен мащаб. Средните три дни от работната седмица обикновено са най-популярни за срещи, вземане на решения и мозъчна атака. Но това често може да означава, че играете наваксване в петък, играете пинбол между непланираните срещи, опитвате се да постигнете напредък по задачите си и неизбежно се чувствате изостанали.

Добрата стратегия за фокусиране в петък може да ви помогне да не просто отбележете задачите, но наистина прегърнете почивката през уикенда, която следва, правейки времето си далеч от работа наистина релаксиращо и възстановяващо.

Как да намерите своя поток във Focus Friday

Задайте себе си готови за успех с тези съвети на Focus Friday:

1) Започнете предишната вечер

Вечерта преди (или в края на предишния ви работен ден) отделете пет минути, за да напишете три ключови неща, които искате да постигнете на вашия Focus Friday.

Имането на тези цели на бюрото ви означава, че можете да започнете да ги забивате в тях веднага; няма нужда да проверявате имейли или незабавни съобщения и да позволявате на приоритетите на други хора да провалят вашите собствени.

2) Комуникирайте – след това затворете всичко

Ако Focus Friday не е за цялата компания политика, уверете се, че вашите колеги са запознати с вашите планове. Блокирайте часа в календара си и актуализирайте състоянието си.

Задайте съобщение за отсъствие от офиса, ако трябва. След това не забравяйте да блокирате известията и, ако е възможно, оставете телефона си в друга стая (доказано е, че телефоните дори разсейват).

3) Вземете предвид прекъсванията

За да сте сигурни, че вашият фокусиран ден продължава след първия сутрешен изблик на продуктивност, е важно да включите почивки.

Независимо дали това е подход в стил Pomodoro (25-минутни участъци от фокусирана работа, прекъсвани от петминутни почивки ) или дори почасова лека закуска, почивка за чай или кафе, вие ще създадете много по-устойчив навик за фокусиране по този начин, отколкото ако се опитвате просто да преодолявате.

Как да повишите производителността и да намалите текучеството: Съвети от трима главни щастие офицери

Готови ли сте да прекарате петъците си в работа, върху която си струва да се съсредоточите? Той е пълен с вълнуващи възможности, като трите по-долу.

Старши консултант, ICF, Брюксел

Консултантската фирма ICF търси да се присъедини към своя европейски екип за климатични действия. Вашата работа тук ще помогне на компаниите да постигнат цели за нулеви нетни емисии и по-добро планиране и изпълнение на своя преход с ниски въглеродни емисии в Европа, Азия и Северна Америка. Ключови са опитът в действията, дипломацията и международното сътрудничество, свързани с изменението на климата. Ако това звучи като подходящо, .

Координатор по операции и ИТ, EBA Clearing, Париж, Брюксел, Франкфурт

EBA Clearing, доставчик на решения за паневропейска платежна инфраструктура, търси за Операции и ИТ координатори в Париж, Брюксел и Франкфурт. Ще ви е необходима магистърска степен в сфера, свързана с ИТ, познания по скриптови или програмни езици като PowerShell, Python и Visual Basic, както и опит в управлението на физическа и виртуална ИТ инфраструктура, като MS Windows и Azure. Открийте повече за ролята тук.

Разработчик на изкуствен интелект, ABN AMRO, Амстердам

Като сте в холандска банка, вие ще се присъедините към страстен екип, работещ в челните редици на индустрията за финансови услуги и разработване на иновативни AI дизайни и решения. Силно машинно обучение, умения за системен дизайн и кодиране са задължителни, както и любознателен и предприемачески дух. .

За повече възможности за работа или за да откриете следващия си ход в кариерата, започнете да изследвате борда за работа на Euronews днес

Партньорско съдържание „Партньорско съдържание“ се използва за описание на съдържание, което съдържа партньорски връзки. Euronews получава компенсация за продуктите и услугите, свързани с тази статия. Това съдържание е създадено от филиали на Euronews и не включва редакционния персонал на Euronews или новинарски журналисти. ДИСТАНЦИОННА РАБОТА РАБОТА УСЛОВИЯ НА ТРУД
Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР