`Това е моят свят!`: Бивш австрийски външен министър прекарва почивка в Русия

...
Руският президент Владимир Путин танцува с австрийския външен министър Карин
Коментари Харесай

Руският президент Владимир Путин танцува с австрийския външен министър Карин Кнайсъл на сватбата й с бизнесмена Волфганг Майлингер в Гамлиц, Австрия, 18 август 2018 г. Руският президент Владимир Путин танцува с австрийския външен министър Карин Кнайсъл на сватбата й с бизнесмена Волфганг Майлингер в Гамлиц, Австрия. 18 август 2018 г - Авторско право Алексей Дружинин/AP От Una Hajdari Публикувано на 10/08/2023 - 06:30

Кнайсъл беше министър на външните работи на Австрия по време, когато Австрия се сближи опасно с Русия. Сега тя е на почивка в руското село Петрушово и изнася лекции в руски политически център.

Няколко руски уебсайта разпространиха видеоклип на бившия австрийски външен министър Карин Кнайсъл, облечена в развяваща се синя пола и препасана бяла риза, възхваляваща чара на руското село Петрушово на местен летен фестивал.

>РЕКЛАМА

„Това е моят свят“, каза тя, застанала пред група руски деца, настоявайки, че се чувства като у дома си сред „кокошките, патиците и козите“ в селото, разположено в Рязанска област, югоизточно от Москва.

„Живеех в малко селце в Австрия“, продължи тя, говорейки руски.

Руските медии я цитираха, че е резервирала престоя си за месец и че ще реши какво ще прави „след това“ и отказа да каже каквото и да е за плановете й за бъдещето.

„Харесва ми тук, това село е много хубаво. Започнах да работя, продължавам да преподавам и уча, да пиша книгите си, да уча езика. Трябваше да напусна стария си живот, да започна всичко отначало, а на 60 години не е лесно“, каза тя пред местни медии. политическа ситуация в Европа.

В топлата прегръдка на Путин

Кнайсъл беше външен министър на Австрия от 2017 до 2019 г. и влезе в заглавията, когато покани руския президент Владимир Путин на сватбата си през 2018 г. церемония в град Гамлиц.

Тя танцува с Путин и направи дълбок реверанс на сватбата, ход, който беше широко критикуван поради висшата й позиция в правителството на Австрия по това време и критиките срещу Путин на Запад поради нарушения на правата на човека и обвинения за руска намеса в изборите в САЩ.

Когато вот на недоверие свали правителството на министър-председателя Себастиан Курц, тя напусна политическия пост и впоследствие започна да дава своя принос за руското правителствено издание RT, бивш Russia Today.

Медийни съобщения твърдяха, че тя е била назначена в борда на Роснефт, компания за рафиниране и дистрибуция на петрол, през 2021 г.

Докато тя първо отхвърли американското разузнаване доклади, показващи, че Кремъл е планирал нахлуване в Украйна в началото на 2022 г., впоследствие тя подаде оставка от Роснефт през май миналата година.

Оттогава тя продължава да се появява на международни конференции и форуми, ръководени или подкрепяни от Русия, като като срещата на върха Русия-Африка в Санкт Петербург през юли и заяви, че се чувства като „политически бежанец“.

РЕКЛАМА

Спътниците на Русия в Европа

Кнайсъл най-често се сравнява с бившия германски канцлер Герхард Шрьодер, който след като напусна правителството като успешен социалдемократичен лидер през 2005 г., прекара по-голямата част от времето си или в работа, или в лобиране за най-големите руски компании, включително Газпром, Роснефт и NordStream AG.

Докато Австрия до голяма степен прекъсна връзката си с Кнайсъл, Шрьодер продължава да бъде член на германската Социалдемократическа партия на Германия, която в момента е част от управляващата коалиция в страната, водена от канцлера Олаф Шолц.

Шолц ръководи една от най-монументалните промени в политиката на Германия спрямо Русия и подкрепи снабдяването на Украйна с оръжия, включително танкове Leopard, но въпреки това той не се съгласи с призива на ЕС да постави Шрьодер в списъка на блока със санкционирани лица.

Привилегиите на Шрьодер като бивш германски политик, като офис пространство и персонал в Берлин, бяха лишени след започването на пълномащабното нахлуване в Украйна. Той заведе дело срещу Бундестага за възстановяване на тези услуги.

Други европейски лидери, като наскоро починалия бивш министър-председател на Италия Силвио Берлускони и министър-председателя на Унгария Виктор Орбан, често се озовават в списъка с имейли на Путин , получавайки официалните коледни и новогодишни поздравления на Кремъл.

РЕКЛАМА

Според изявление от университет в Санкт Петербург Кнайсъл ще ръководи новосъздадения център GORKI, за който се съобщава, че съкратено от „Геополитическа обсерватория за ключовите въпроси на Русия“ и ще комбинира „академичен потенциал с… опит в дипломатическата дейност.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР