Ето защо ЕС трябва да се присъедини към британското разследване на Холокоста в Олдърни

...
Оцелелият от Холокоста Питър Щайн държи снимка на своите баба
Коментари Харесай

Оцелелият от Холокоста Питър Щайн държи снимка на своите баба и дядо по време на честването на Дните на възпоменание през 2023 г., Вашингтон , април 2023 г. Оцелелият от Холокоста Питър Щайн държи снимка на своите баба и дядо по време на честването на Дните на възпоменание през 2023 г., Вашингтон, април 2023 г. - Авторско право AFP/Euronews От Скот Сондърс, основател и председател, March of the Living UK Публикувано на 08.09.2023 г. - 14:10 ч Мненията, изразени в тази статия, са на автора и по никакъв начин не отразяват редакционната позиция на Euronews.

Като обединим паметта и сътрудничеството, можем да изградим един по-добър свят – свят, в който многообразието се почита, където предразсъдъците се осъждат и където уроците от историята ни водят към бъдеще на състрадание, разбирателство и мир, пише Скот Сондърс.

Неотдавнашното обявяване на разследване от правителството на Обединеното кралство на нацистките концентрационни лагери в Олдърни е дълбока и похвална стъпка към запазване на паметта за една от най-мрачните глави в историята.

РЕКЛАМА

Камандските острови, сгушени в Обединеното кралство и под нацистка окупация по време на Втората световна война, се превърнаха в място на невъобразима жестокост, която отразява ужасите, преживяни в цяла Европа.

Между 1942 и 1944 г. нацистите управляват четири лагера в Олдърни. Най-малко 700 души загинаха на място, а останалите затворници бяха прехвърлени във Франция, когато войната наближи края си. Около 400 гроба на жертви остават на острова до ден днешен.

Жертвите на Холокоста на британска земя са чакали твърде дълго историите им да бъдат разказани и това проучване е решаваща възможност да споделят своя опит към светлината.

Свещено пътуване за изправяне срещу миналото

Паметта, като крайъгълен камък на нашата човечност, оформя нашите действия и ръководи нашето бъдеще.

Наше тържествено задължение е да гарантираме, че ужасите на Холокоста са запечатани в колективното съзнание на човечеството.

Като работим за разкриването на истината за по-малко известните жестокости на Холокоста, ние почитаме паметта на жертвите и прегръщаме устойчивостта на оцелелите, като гарантираме, че техният опит ще достигне до всяко кътче на света.

Разследването на Олдърни надхвърля простото историческо изследване; това представлява свещено пътуване за честно и отговорно изправяне срещу нашето минало.

Той призовава за съюз на нациите, обединени като пазители на паметта и застъпници за един по-състрадателен и разбиращ свят.

Нацистките изгаряния на книги ни научиха да се борим срещу опитите да бъдат заглушени малцинствата в продължение на 90 години по-късно

Холокостът беше универсална трагедия, надхвърляща граници и повлияла на живота на безброй хора и общности.

Това е история, която призовава за колективно възпоменание, надхвърлящо националните граници, за да насърчим единството в нашия ангажимент за защита на човешките права и предотвратяване на бъдещи жестокости.

Учене от оцелелите

Като председател на March of the Living, организация, посветена на възпоменанието и образованието за Холокоста, имам привилегията да се срещам с безброй оцелели, чийто несломим дух продължава да ме вдъхновява.

РЕКЛАМА

Тяхната смелост да споделят своите травматични преживявания подчертава значението на запазването и разпространението на техните истории, за да се гарантира, че уроците от историята са научени, а не забравени.

Оцелелите от Холокостът е живо свидетелство за устойчивостта на човешкия дух. Те служат като фарове на надежда, напомняйки ни, че дори в най-мрачните времена надеждата и смелостта могат да надделеят.

Гласовете [на оцелелите] не трябва да се губят в пясъците на времето, а трябва да отекват през вековете, вдъхновявайки бъдещите поколения да се противопоставят на фанатизма и предразсъдъците.

Техният опит не е просто глави в историческите книги; те са дълбоки уроци по човечност и последиците от неконтролираната омраза.

Запазването на техните истории и споделянето им със света е не само почит към тяхната издръжливост, но и решаваща стъпка в обучението на бъдещите поколения за последствията от непоносимост.

Техните гласове не трябва да се губят в пясъците на времето, а трябва да отекват през вековете, вдъхновявайки бъдещите поколения да се противопоставят на фанатизма и предразсъдъците.

РЕКЛАМА

The важността на сътрудничеството

Решението на правителството на Обединеното кралство да предприеме разследването на Олдърни е похвална стъпка, но е важно да се признае значението на международното сътрудничество.

Тъй като Европейският съюз представлява съюз от различни нации, обвързани от споделен ангажимент към историческата памет и човешките права, участието му в разследването би затвърдило идеята, че споменът за Холокоста обединява всички нас.

p>

Като подкрепя разследването, ЕС може да допринесе с безценни ресурси, експертен опит и солидарност, издигайки разследването до по-големи висоти на задълбоченост и изчерпателност.

Разследването в Олдърни служи като силно напомняне, че Холокостът е универсална трагедия, надхвърляща граници и повлияла на живота на безброй хора и общности.

Сътрудничество в това жизненоважно начинание ще изпрати силно послание за единство и съпричастност, демонстрирайки, че Европа стои рамо до рамо пред лицето на най-мрачните епизоди в своята история.

Осем десетилетия след Варшавското въстание е време да почетем и отпразнуваме неговите героини< p>Освен това, участието на ЕС ще разшири въздействието на обучението за Холокоста в неговите държави-членки, като насърчи чувството за колективна отговорност да помним и да се учим от миналото.

РЕКЛАМА

Историите на оцелелите, като ехо от историята, отекват из целия континент, напомняйки ни за цената на омразата и нетолерантността.

Изграждане на бъдеще с корени в състрадание

Проучването не е просто за разкриване на исторически факти, но и за почитане на паметта на тези, които са загинали и тези, които са оцелели.

Като разберем истинската степен на ужасите, случили се дори на места, които не сме очаквали, можем да се изправим срещу най-тъмните елементи от нашата история и да работим за бъдеще, свободно от фанатизъм и насилие.

< p>Чрез сътрудничество и образование можем да прекъснем цикъла на омраза и нетолерантност, който увековечава човешкото страдание през цялата история.

Нека заедно прегърнем тази възможност да осветим най-тъмните кътчета на историята, като си спомняме жертвите, почитаме оцелелите и работим колективно за изграждането на свят, вкоренен в толерантност, състрадание и мир.< /blockquote>

Чрез обединяването на паметта и сътрудничеството можем да изградим един по-добър свят — свят, в който многообразието се почита, където предразсъдъците се осъждат и където уроците от историята ни водят към бъдеще на състрадание, разбирателство и мир.

Разследването в Олдърни е свидетелство за силата на паметта и силата на сътрудничеството.

Нека заедно прегърнем тази възможност да осветим най-тъмните кътчета на историята, като си спомняме жертвите, почитаме оцелелите и работим колективно за изграждането на свят, вкоренен в толерантност, състрадание и мир.

Нека нашето единство в това начинание служи като вечен фар на надежда, насочвайки човечеството далеч от сенките на миналото към бъдеще, дефинирано от разбиране, съпричастност и споделен ангажимент, който никога да не забравяме.

p>

Скот Сондърс е основател и председател на March of the Living UK.

Ние в Euronews вярваме, че всички мнения имат значение. Свържете се с нас на [email protected], за да изпратите предложения или предложения и да станете част от разговора.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР