Тори Ланес ще бъде осъдена за стрелбата по Megan Thee Stallion

...
Рапърът Tory Lanez може да получи дълъг затвор за стрелба
Коментари Харесай

 Рапърът Tory Lanez може да получи дълъг затвор за стрелба и раняване на хип-хоп звездата Megan Thee Stallion Рапърът Tory Lanez може да получи дълъг затвор за стрелба и раняване на хип-хоп звездата Megan Thee Stallion - Авторско право AP От Euronews  с AP Публикувано на 07/08/2023 - 08:50

Рапърът може да бъде изправен пред 13-годишна присъда за стрелба и раняване на хип-хоп звездата Megan Thee Stallion, инцидент, който предизвика разговори за мизогиноир - специфична форма на мизогиния, изпитвана от чернокожите жени.

Рапърът Тори Ланес може да получи дълъг затвор при очакваната присъда днес (понеделник, 7 август) след присъди за углавни престъпления за стрелба и нараняване в краката на хип-хоп звездата Меган Ти Сталиън.

Прокурорите в Лос Анджелис искат от съдия да издаде 13-годишна присъда на 31-годишния Ланес, чието юридическо име е Дейстар Питърсън.

Те пишат в меморандума за присъдата, че заедно с престъпленията за което беше осъден, Lanez повторно травмира Меган с публикации в социалните медии за случая, които насърчиха мнозина сред неговите повече от 2 милиона последователи да я нападнат.

Меган може да се яви в съда в понеделник, за да даде жертва декларация за въздействие или може да бъде прочетена вместо нея в нейно отсъствие.

Адвокатите на Ланез казаха в собствената си бележка за присъдата, че той трябва да получи само пробация и да бъде освободен от затвора, за да влезе в програма за злоупотреба с вещества в дома.< /p>

Те казват, че доказателствата, довели до осъждането му, са били „в най-добрия случай съмнителни“ и следователно липсата на разкаяние не трябва да бъде фактор при постановяването на присъдата му. В бележката се казва, че ако обвиненията са верни, тогава злоупотребата с алкохол и травмата в детството биха били фактори.

Lanez е в затвора, откакто журито в Лос Анджелис през декември го призна за виновен в три престъпления: нападение с полуавтоматично огнестрелно оръжие, притежаване на заредено, нерегистрирано огнестрелно оръжие в превозно средство и изстрелване на огнестрелно оръжие с груба небрежност.

Четенето на присъдата се превърна в драматична и хаотична сцена, когато бащата на Lanez скочи в галерията и осъди „порочната система ”, която осъди сина му. Депутатите го измъкнаха от съдебната зала, докато други поддръжници на Lanez крещяха за несправедливостта на делото. Присъдата ще се проведе на по-висок етаж за сигурност от процеса.

Меган свидетелства по време на процеса, че Ланес е стрелял с пистолета в задната част на краката й и я е извикал да танцува, докато се е отдалечавала от SUV, в който се возеха през лятото на 2020 г. Двойката беше напуснала парти в дома на Кайли Дженър в Холивуд Хилс.

Съдията от Върховния съд Дейвид Херифърд, който ще осъди Ланес, отхвърли искането на адвокатите на Ланес за нов процес на 9 май.

Адвокатите на Ланез твърдяха, че публикация от неговия акаунт в Instagram е неправомерно допусната като доказателство. Те казаха, че свидетелството на Мегън, че Ланез я е призовал да не ходи в полицията, защото той е условно освободен и ще има сериозни проблеми, е както невярно, така и неправилно допускане на предишни лоши действия. И казаха, че ДНК доказателствата, които прокурорите са използвали, за да твърдят, че Ланес е вероятният стрелец, не отговарят на индустриалните стандарти.

„Можех да бъда ваш син. Бих могъл да бъда твой брат“, умоляваше Ланез на Херифорд, докато го извеждаха от съдебната зала в деня преди съдията да постанови, че изключването на спорните доказателства не би променило значението.

Неговите адвокати планират да обжалват убеждение.

Lanez започна да издава микстейпове през 2009 г. и отбеляза стабилен ръст на популярността, преминавайки към албуми на големи лейбъли. Megan Thee Stallion, която сега е на 28 години, вече беше голяма изгряваща звезда по време на снимките и оттогава известността й нарасна. Тя спечели Грами за най-добър нов изпълнител през 2021 г. и има номер 1 сингли със „Savage“, с участието на Бионсе, и като гост с Cardi B в „WAP“.

Обвиненията и последващите обвинения срещу Lanez отприщи няколко вълни от дезинформация и онлайн витрии, насочени към художничката, родена като Меган Пийт, подтиквайки разговори за мизогиноир – специфична форма на мизогиния, изпитвана от чернокожите жени.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР