Картели и каньони: Този железопътен маршрут предлага на безстрашните пътници алтернативна страна на Мексико

...
350-километровият маршрут с влак отнема 10 часа за пътуване през
Коментари Харесай

Маршрутът с влак от 350 километра отнема 10 часа за пътуване през зашеметяващия Copper Canyon. 350-километровият маршрут с влак отнема 10 часа за пътуване през зашеметяващия меден каньон. - Авторско право AFP От Катя Скворцова  с AFP Публикувано на 08.06.2023 г. - 07:00 ч.

Тръгвайки от Los Mochis в Синалоа, влакът Chepe Express отвежда пътниците на вдъхновяващо пътуване през медния каньон на Мексико.

От сърцето на прочут наркокартел до скалисти планини, които са дом на местни общности, Chepe Express е най-популярният начин за пътуване през медния каньон на Мексико.

Той прави четири спирки по пътя с продължителност на пътуването около 10 часа. Маршрутът е признат за един от най-великите в света от National Geographic.

Вижте една алтернативна страна на Мексико

С изключение на градските железопътни системи и кратка туристическа услуга в в района на Халиско Chepe Express е единственият пътнически влак в Мексико. Той предлага уникална гледна точка към страната, рядко срещана другаде.

Пътешественикът Кристоф Шилд от Франция описва това пътуване с влак като добра алтернатива за посещение на по-популярни дестинации.

„Това е друг начин за откриване на Мексико. Разбира се, много хора познават големите мексикански градове като Канкун или Акапулко. Но ние искаме да го открием по друг начин, така че е шансът да го направим", каза той.

Търговските пътища на Пътя на коприната и историческа архитектура: Как да изследвате Узбекистан с високоскоростен влак Най-бързият влак в Европа ще ви накара да искате да се откажете от континенталните полети завинаги

По какъв маршрут минава влакът Ел Чепе в Мексико?

Ел Чепе носи името си от приблизително 350-километровият маршрут, който следва през Медния каньон.

Тръгва от Los Mochis в северозападния щат Синалоа, насочвайки се към град Creel в планините на .

По маршрута на пътниците се откриват спиращи дъха гледки към планини, земеделски земи и реки. Copper Canyon е четири пъти по-голям от Големия каньон в САЩ и носи името си от медния цвят на стените си.

As изкачва се покрай стръмни стени на каньона, пресича 37 моста и 86 тунела.

Освен забележителностите си, Медният каньон е дом на Рарамури, наричан още Тарахумара.

Известен с способността им да бягат на дълги разстояния, хората от Тарахумара бяха домакини на състезание през март срещу атлети от цял ​​свят.

Изследвайте Италия с влак: Тези нови железопътни маршрути са вашият билет за скрити села и живописна природа

Безопасно ли е да пътувате с влака El Chepe?

Посетителите се насърчават да бъдат информирани за настоящата ситуация със съвети за пътуване относно престъпления и потенциални отвличания.

Но въпреки тъмната история, която включва минало престъпления, насочени към туристи, въоръжените групи като цяло са зачитали безопасността на посетителите.

„Вие не искате да спрете да живеете. При обиколки като тези вие не вървите в разгара на войни на наркокартели“, казва Адаир Марго, посетител от САЩ, която доведе семейството си на пътуването с влак.

Този факт обаче не отричат ​​нуждата от .

През лятото мексиканските пътници доминират в списъка с пътници, но през другото време на годината почти половината от хората в са чужденци.

За заместник-управител на влака Емилио Карако, качването на Chepe Express не означава поемане на рискове.

„Качвам се на влака и се чувствам в най-сигурната част на света. Идвам тук в Сиера и всички хора тук са много приятелски настроени, много са благодарни, че туристите идват“, каза той.

Експресът Chepe тръгва всеки ден без събота, целогодишно.

< p>Гледайте видеоклипа по-горе, за да видите вдъхновяващото пътуване на влака El Chepe.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР