Испания разби Швейцария с 5-1, за да стигне до четвъртфиналите на Световната купа за жени

...
Айтана Бонмати е поздравена от Тереза ​​Абелейра, след като вкара
Коментари Харесай

Айтана Бонмати е поздравена от Тереза ​​Абелейра, след като отбеляза първия гол на Испания срещу Швейцария Айтана Бонмати е поздравена от Тереза ​​Абелейра, след като вкара първия гол на Испания срещу Швейцария - Авторско право Abbie Parr/Авторско право 2023 The AP. Всички права запазени От AP Публикувано на 05/08/2023 - 13:48

Швейцария беше един от трите отбора, които не допуснаха гол в груповата фаза, но губеха с 4-1 до полувремето срещу Испания

Айтана Бонмати отбеляза два гола, докато Испания победи Швейцария с 5-1 в събота, за да се класира за първи път на четвъртфиналите на Световното първенство за жени. Алба Редондо, Лая Кодина и Дженифър Ермосо също отбелязаха при победата на Идън Парк.

Треньорът на Испания Хорхе Вилда направи няколко големи обаждания, след като отборът му беше победен от Япония. Двукратният носител на Златната топка Алексис Путелас беше оставен на пейката, а вратарят Ката Кол беше избран за нейния пълен международен дебют.

Те бяха сред петте промени в стартовия му състав, което се отплати, тъй като отборът му показа доминиращо представяне.

Швейцария беше един от само трите отбора, които не допуснаха гол през груповите фази, но губеше с 4-1 до полувремето срещу Испания, която носеше сини фланелки вместо познатия си цвят червено.

Испания ще играе или с вицешампиона от 2019 г. Холандия, или с Южна Африка на четвъртфиналите в Уелингтън в петък.

Япония срещу Норвегия

Междувременно Япония вкара 14-ия си гол на турнира и допусна първия си в събота, побеждавайки Норвегия с 3-1 и достигайки четвъртфиналите за четвърти път.

Хината Миядзава подпечата победата с петия си гол на Световното първенство в 81-та минута, за да остане водещият голмайстор. Голът на Риса Шимизу в 50-ата минута последва автогола на Ингрид Сирстад Енген през първото полувреме, за да помогне на Япония да спечели четвъртата си поредна победа в турнира.

Гуро Райтен вкара страхотен гол за Норвегия в 21-вата минута до края Безупречното представяне на Япония в защита и остави отборите 1-1 на полувремето.

След като победи Испания с 4-0 със само 23% притежание на топката във финала на груповата си фаза, Япония отново беше тактически хамелеон в осминафинал - играейки с повече от 60% притежание на топката при впечатляващо представяне.

Норвегия и Япония са се срещали само веднъж преди това на Световно първенство, през 1999 г., когато Норвегия спечели с 4-0.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР