Името Виктор Уембаняма ще става все по-популярно в следващите няколко

...
Името Виктор Уембаняма ще става все по-популярно в следващите няколко
Коментари Харесай

Баскетболът през очите на 219-сантиметров гигант

Името Виктор Уембаняма ще става все по-популярно в идващите няколко месеца. Френският баскетболист е считан за най-талантливия играч в Клас 2023 на Драфта в НБА и по всяка възможност ще бъде определен под №1 в идния избор по-късно тази година.

В момента Уембаняма е една от най-големите сензации в международния баскетбол, като изявите му се наблюдават от почитателите по целия свят. 19-годишният играч е висок цели 219-сантиметра, само че това не му пречи да се движи с лекост по терена и да разполага с прецизен мерник от далечно разстояние. В едно от последните видеа, излезли на бял свят с негово присъединяване, почитателите могат да влязат в обувките му и да видят по какъв начин тъкмо наподобява баскетболната игра през очите му.

През вчерашния ден Уембаняма, който през сегашния сезон се състезава за френския първокласен Метрополитанс 92, записа 31 точки и 14 битки при загубата от Роан. През този сезон центърът реализира междинни индикатори от 21.4 точки, 9.6 битки и 3.3 чадъра на мач в шампионата в своята татковина.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР