Името Unimog не е особено познато, особено в Северна Америка

...
Името Unimog не е особено познато, особено в Северна Америка
Коментари Харесай

Пред този кемпер няма граници

Името Unimog не е изключително познато, изключително в Северна Америка и Съединени американски щати. На по-запознатите е ясно, за това е поделение на Mercedes-Benz, което конструира камиони, способни да минат съвсем на всички места, а разнообразието на приложението им е голямо: от пожарни коли, през коли за спешна помощ та чак до бойното поле. За проходимостта им приказва фактът, че се употребяват като поддържащи коли в рали „ Дакар”.

В този случай виждаме друга страна от многоликия темперамент на Unimog, идваща от Австралия. За основа е употребявано шасито на Unimog U 430, върху което EarthCruiser Australia са построили кемпер, предлагащ домакински уют и шир. Задвижва се от 300 немски конски сили.

Името му е EarthCruiser Explorer XPR440. Както може да очаквате от фотографията, той предлага кревати, ледник, печка и котлони, съдомиялна, дребен душ и тоалетна.

Но това, което не може да се чака от един обичаен кемпер, са страховитите офроуд качества на тази машина. Освен рисковия луфт, перманентното задвижване на четирите колела разчита на мудни предавки и блокируеми диференциали. Нещо повече, автомобилът предлага до 140 бордови функционалности, една от които е хидравлична четириточкова система за покачване на Unimog-а за промяна на колелата (подобно на някои спортни автомобили).

За да се чувствате самостоятелни от останалата част на света, на борда има резервоари за 800 литра гориво, задоволителни да обезпечат пробег от цели 3500 км. Има място и за 860 литра вода, стойка за кросов мотоциклет, моторна резачка и други принадлежности, в случай че някой реши да навлезе надълбоко в пустошта.


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР