Името на здравния зам.-министър Бойко Пенков бе използвано като „пешкир”

...
Името на здравния зам.-министър Бойко Пенков бе използвано като „пешкир”
Коментари Харесай

Подозират саботаж в разплитането на случая с починалата в Плевен родилка от Врачанско

Името на здравния зам.-министър Бойко Пенков бе употребявано като „ пешкир” за изцепките в Изпълнителна организация „ Медицински одит” около трагичният случай с умрялата в Плевен родилка от Врачанско. Агенцията сама се вкара в нов скандал за това, че изпрати като инспектор не кой и да е, а изпълняващият сега шеф Любомир Чипилски. Някои подозират в това опит за бойкот, написа уеб сайтът „ Фрог нюз “.
Някой би споделил, че това единствено по себе си е добър ход, защото с разплитането на случая се е заел човек от системата на най-високо равнище. В реалност, обаче присъединяване на Чипилски компрометира инспекцията, а резултатите от нея няма да бъдат признати в съда, безапелационни са специалистите. Това е по този начин, тъй като има юридическо предписание, а то е, че не може едно и също лице по едно и също време да прави инспекция, а по-късно да влезе в качеството на административно наказващ орган. Това значи, че Чипилски би трябвало да се самоконтролира, което съгласно прависти е неуместно. Оказва се, че шефът е разпоредил самичък на себе си да извърши инспекцията в Плевен.
След като този факт бе оповестен в някои медии, от „ Медицински одит” се оправдаха, че въпросното неразбирателство е „ съгласувано” със зам.-министър Бойко Пенков. Оправдават се, че в екипа, зает с умрялата родилка има и доктор-гинеколог. Излиза, че щом Пенков е дал зелена светлина, значи всичко е законно.
Ето какво споделиха пред екипа ни чиновник на организацията:
Абсурдите следват един след различен. Административно-наказващия орган, по съответния случай очевидно се е почувствал и като редови инспектор. Издава заповед на себе си да извърши инспекция и да си рапортува. Какво ли би се случило, в случай че не извърши личната си заповед? Може би ще си желае пояснения, ще си ги даде, няма да си ги почете и ще се самонакаже. Това е смешно.
Има и още: Като административно-наказващ орган, доктор Чипилски работи като първоинстанционен съд и би трябвало да изслуша пренията сред актосъставител и извършител, т.е. той ще изслушва себе си, което е логичен и юридически парадокс. Сега, най -вероятно ще се наложи да си направи отказ като шеф, та най-малко видимо да бъде спазени правилата за правомерност, незаинтересованост и обективност в контролните производства на организацията.
Но от тук следва новия парадокс – шефовете към този момент ще станат трима – един отхвърлен, който скрито върви на работа, един избран от нея заместител и трети, който ще се наложи да встъпи защото другият се е вживял в роля на инспектор и шеф на дирекция. Доста объркана обстановка. Това произвеждане не е никакво произвеждане, на някой му се е стъпало на екскурзия, тенденциозен бойкот, не ще издържи в съд или вътрешно-административна инспекция, смехотворна обстановка. Не е изключено да става дума и за тенденциозен бойкот./Фрог нюз
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР