Името на терористичната организация Ислямска държава завинаги ще бъде свързвано

...
Името на терористичната организация Ислямска държава завинаги ще бъде свързвано
Коментари Харесай

Иракчанка разкри ужасите на сексуалното варварство на "Ислямска държава"

Името на терористичната организация " Ислямска страна " вечно ще бъде свързвано с убийствата на дами, с изнасилвания и отвличания на девойки, които по-късно попадат на пазарите за плебеи, където биват продавани като животни. тези думи са на Хузан Махмуд, говорителка на Организацията за независимост на дамите в Ирак, написа в обстоен репортаж Дойче Веле.

"Те влизат в домовете на фамилии с девойки и заграбват децата. След това ги омъжват принудително за джихадисти. Наричат го "бракосъчетание ", само че в реалност става дума за полово посягане против деца ", споделя Хузан Махмуд.

В изявление за немската социална телевизия АРД правозащитничката изяснява, че половото принуждение играе централна роля в пропагандата на ислямистите. "Ислямска страна " дава обещание на бойците си по 72 девици на небето и "сексуален джихад " на Земята. В прав текст това значи, че на всеки войник се поставят дами, които да задоволяват половите му мечти.

По сходен метод разказва нещата и Халех Ешфандиара, ръководителка на отдела за Близкия изток във вашингтонския център "Уилсън ". В края на август американката от ирански генезис притегли вниманието с обява на страниците на "Уолстрийт джърнъл ". В публикацията си тя разказва зверствата, осъществявани от джихадистите, и подлага на критика западните медии, че не обръщат задоволително внимание на бруталните похищения против дами. Бойците от "Ислямска страна " са не хора, а варвари, твърди Ешфандиара и споделя, че светът просто не може да си показа какво претърпяват дамите, имали нещастието да се окажат лице в лице с джихадист.

При това за тези закононарушения има безчет доказателства, показва Ешфандиара. Ето единствено един образец: отвлечена в Сирия жена е била върната на брачна половинка ѝ против откуп от 30 хиляди $ - голяма сума за тамошните стандарти. След освобождението ѝ дамата разказала, че е била изнасилвана стотици пъти. "Повтарям: стотици пъти! И е ненужно да прецизирам, че в този момент дамата е бременна ", споделя Ешфандиара.

Като реакция на половите закононарушения, осъществявани от бойците на "Ислямска страна ", от ден на ден дами от региона на Северен Ирак се включват във военните образования на кюрдските сили Пешмерга. Според разнообразни източници, единствено в Северен Ирак отвлечените дами и деца от малцинствената група на язидите са няколко хиляди.

В лагер край иракския град Сюлеймания, на към 180 километра южно от Ербил, млади дами учат "изкуството " на войната - демонстрират им по какъв начин се разглобява оръжие, по какъв начин се борави с ръчни гранати и така нататък Кюрдските сили Пешмерга към този момент си имат чисто женски бойни отряди. Фаиза Факих е пълководец на един подобен отряд: "Нападенията против дами в Северен Ирак трансформираха напълно живота на тамошните кюрдки. Сега доста от тях идват при нас, с цел да се научат по какъв начин да се бранят ", споделя Факих.

След като завършат образованието си, множеството жени-бойци отиват на фронта, който сега минава югозападно от Ербил, споделя отговорничката за образованията полковник Нахида Рашид: "Нашите дами не се опасяват от "Ислямска страна ". Те са бойци на кюрдските сили Пешмерга, подготвени са да боряват с всякакво оръжие и са твърдо решени да се хвърлят в борбата против джихадистите ", споделя Рашид.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР