Името на Петър Стоянов, президент 1997 - 2002 г., като

...
Името на Петър Стоянов, президент 1997 - 2002 г., като
Коментари Харесай

Името на Петър Стоянов в оборот - от най-добрият президент до кой е той?

Името на Петър Стоянов, президент 1997 - 2002 година, като една от вероятните кандидатури на ГЕРБ/СДС за идните избори провокира всевъзможни мнения в публичното пространство. И това не се случва за първи път, името му по традиция влиза преди всеки едни президентски избори, а и се чува даже освен преди президентски...

Тома Биков, ГЕРБ, удостовери слуховете, само че не и това дали е имало диалози със самия Петър Стоянов. В студиото на Нова телевизия през днешния ден Биков съобщи, че името на Петър Стоянов се е завъртяло от неговото мнение, изказано след отговор на въпрос. А другояче Биков счита, че Стоянов е " най-успешният български президент досега, човек, който е извадил страната от ръба на революция ".

Тома Биков добави: " Включително и сега. Това име се върти в публичното пространство. Нормално е всеки, който е угрижен за това да даде опция на Румен Радев, да разисква и кандидатурата на Петър Стоянов. "

Александър Симов от Българска социалистическа партия разяснява тъкмо противоположното: Ако ГЕРБ желаят да изгубят зрелищно още едни избори за президент, да издигат Петър Стоянов. Според него оценката за Стоянов не е толкоз еднопосочна и еднопосочна, в противен случай - " В момента в случай че излезем на улицата, хората ще се чудят кой беше той. Не виждам по какъв начин той ще реши проблемите на ГЕРБ. Въобще не мисля, че има човек, който може да ги реши. "

Петър Стоянов е бил моят президент и е бил един от най-успешните, които България е имала, съобщи в коментар и Мария Капон, ИСБНИ. Тя обаче счита, че не е съществено някой " да се качва на гърба му ". А съгласно нея точно това вършат от ГЕРБ: " Бившият министър-председател се пробва да не остане в изолираност. ГЕРБ има потребност да откри съидейници. Това е трик, с цел да влязат в друго поле ", сподели Капон.

Според Капон една такава кандидатура няма да бъде опасност за протестните партии.

Антоанета Цонева, " Демократична България " изрично отхвърли да разяснява клюки и хипотези и прикани медиите да потърсят мнението на самия Петър Стоянов.

Анализаторът Илиян Василев разяснява хипотезата по-скоро като слух за двойна приложимост:

" Начинът по който от ГЕРБ обществено " отстрелват " Петър Стоянов е следващия образец на техния цинизъм. Ясно, е че всеки претендент на Борисов за президент е жертван, тъй като ще носи неговото задължение, ще отрази гнева на хората против 12 години негово ръководство.

Забележете, някакъв второкласен представител на " елита " на ГЕРБ Биков, пуска в приложимост името на Стоянов, единствено и единствено с цел да го подложи на обществено тричане, без обаче да е сигурна неговата кандидатура. На правилото, в случай че издържи, става, в случай че не няма да го издигаме.

Ако бяха съществени и уважителни към него, името му щеше да бъде комуникирано от ръководителя на партията, само че пък там различен проблем, той е отровен. Сега ще се изгаврят с него, общественото мнение ще го дъвче и най-после сметката - Петър Стоянов износен, ГЕРБ използвал следващия политик на десните с цел да прикрие срамотите Борисови. Като играе на възприятието му за преданост към Съюз на демократичните сили.

Всеки има глава на раменете. Да мисли какво да прави с престижа си. Но това Георги Марков и Тома Биков да те " издигат " е подигравка. "

Илиян Василев прави прилика с използването на лицето на Даниел Митов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР