Името на младият предприемач, роден в България, Владимир Тенев е

...
Името на младият предприемач, роден в България, Владимир Тенев е
Коментари Харесай

Компания, създадена от българин, скоро може струва $5.6 милиарда

Името на младият бизнесмен, роден в България, Владимир Тенев е малко известно у нас. За сметка на това обаче във финансовата сфера в Щатите то е добре познато, като е обвързвано с новаторската платформа за търговия с скъпи бумаги без комисионни Robinhood.

Компанията, учредена от Влад, както го назовават в Щатите, имаше впечатляващ старт преди време, а в този момент е напът да нарастне четирикратно освен това единствено в границите на последната година.

В своя обява от The Wall Street Journal показват, че Robinhood може скоро да доближи капитализация от към 5,6 милиарда $ след приключването на сегашния рунд за набиране на финансиране.

 Историята на младия българин, основал компания за 1,3 милиарда $ в Съединени американски щати
Историята на младия българин, основал компания за 1,3 милиарда $ в Съединени американски щати

Владимир Тенев споделя за това от кое място е тръгнал и по какъв начин е стигнал до огромния триумф с компанията Robinhood

Това би било 4 пъти по-голяма стойност единствено за година, откакто през предходната година компанията съумя да притегли вложения, с които повиши цената си до 1,3 милиарда $.

Според осведомени от Robinhood към този момент имат контрактувано влагане от към 350 милиона $ от съветската DST Global. Тя участваше в набирането на финансиране и през предходната година. Към момента представителят на компанията отхвърля да разяснява информацията.

Ако компанията успее да доближи равнището от над 5 милиарда $, то тя ще влезе в листата на 15-те най-скъпи частни софтуерни компании в Щатите.

Три години след основаването си платформата към този момент има 4 милиона консуматори на междинна възраст към 30 години, като броят им бележи двоен растеж спрямо година по-рано. Самата компания е основана от Тенев и бизнес колегата му Байджу Бат през 2012 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР