Името на Мартин Божанов-Нотариуса изскочи от цели 5000 дела, които

...
Името на Мартин Божанов-Нотариуса изскочи от цели 5000 дела, които
Коментари Харесай

Проф. Стоян Кушлев, иззел близо 500 хил. лв. от Мартин Нотариуса: Името му изскочи от 5000 дела

" Името на Мартин Божанов-Нотариуса изскочи от цели 5000 каузи, които бяха изпратени на комисията от всички съдилища в страната след основаването й. Това стана през 2005 година, а на идната година към този момент действахме по случая с Нотариуса. Лично видях неоправдателната му присъда и въз основата на решението на съда направихме изземването на стойност 430 000 лв. ".

Това сподели някогашният началник на комисията за лишаване на нелегално добитото имущество проф. Стоян Кушлев във връзка информацията, че Мартин Божанов не е бил осъждан и е с чисто правосъдно минало.

Професор Кушлев счита, че Нотариуса доста добре е заличил всичките следи, които водят до това дело, поради връзките си на високи равнища. Но съгласно него присъдата може да бъде открита, в случай че се търси на вярното място и проверяващите се разровят старателно и задълбочено.

" Има един забавен въпрос в тази ситуация с Мартин Божанов, а точно за какво не могат да намерят делото, по което антикорупционната комисия преди време направи изземването за 430 хиляди лв. на Нотариуса. Не е правилно, че не е бил осъждан. Видяхме решението на съда! ", безапелационен бе Кушлев.

" Когато се захванахме с всичките тези каузи, изскочи името на Мартин Божанов-Нотариуса. Присъдата му беше за лишаване на имущество за близо половин милион. Тази присъда я е получил Божанов още преди основаването на антикорупционната комисия ", изясни някогашният началник на КОНПИ. По думите му няма какво да търсят присъдата, тя е в архивите на комисията, тъй като персонално им била изпратена преди време.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР