Името на Костадин Паскалев се обсъжда в БСП като кандидат

...
Името на Костадин Паскалев се обсъжда в БСП като кандидат
Коментари Харесай

В БСП завъртяха и Костадин Паскалев за кандидат-кмет на София

Името на Костадин Паскалев се разисква в Българска социалистическа партия като претендент за кмет на София за вота наесен, научи OFFNews от " Позитано " 20. 
 Българска социалистическа партия към този момент тества претенденти за кмет на София  Българска социалистическа партия ще търси софийски Румен Радев за кмет на столицата
Бившият вицепремиер в кабинета на Сакскобургготски от квотата на социалистите е бил два пъти кмет на Благоевград и ръководител на Националното съдружие на общините, стимулират се поддръжниците му в алените редици. Даже е бил преподавател - по математика, напомнят от Българска социалистическа партия, намеквайки за специалността на градоначалника Йорданка Фандъкова. Паскалев бе и министър на районното развиване и благоустройството.

Кандидатурата му за кмет на столицата от Българска социалистическа партия се  появява не за първи път - през 2015 година огласени данни от изследване на софийската конструкция на алените демонстрираха, че Паскалев дружно с Корнелия Нинова и Калоян Паргов е измежду най-харесваните от симпатизантите на левицата за пост № 1 на " Московска " 33. Тогава обаче Българска социалистическа партия заложи на Михаил Мирчев в конкуренцията, който остана трети след Фандъкова и Вили Лилков от Република България. 

БСП-София ще разгласи публично кого номинира за претендент - кмет на столицата след евровота през май. Лидерът на най-голямата конструкция на социалистите Калоян Паргов обаче към този момент заяви, че " имаме три-четири кандидатури за кмет на София, измежду които е и,на омбудсмана Мая Манолова ". Направи го на XIII-ата Конференция на Софийската градска организация на Българска социалистическа партия, на която кандидатура за кмет на София на фигурираше в дневния ред. Много имена се спрягат и вътре, и вън от партията, изясни обаче Паргов, откакто зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски разгласи името на омбудсмана от парламентарната естрада. 

Изглежда парадоксално, само че най-големият проблем с кандидатурата на Паскалев е, че той е член на Българска социалистическа партия. Още през август предходната година стана ясно какъв е пожеланият профил на претендента за кмет измежду симпатизантите на партията в София: мъж на възраст сред 35 и 60 години, с мениджърски опит, даже да е " управлявал в живота си най-малко вестникарска будка ". Паскалев покрива условията, в случай че те към момента са годни. 

В София обаче Българска социалистическа партия е постигала най-голям резултат в борбата за кметския стол през 2003 година, когато претендентът й - банкерът Стоян Александров, който не бе член на партията, изпревари синия водач Надежда Михайлова и се изправи на балотаж против Стефан Софиянски. 

Дали в този момент чисто алена партийна кандидатура може да се пребори за ръководството на столицата отново е подозрително, изясняват поддръжници на концепцията столетницата да издигне надпартиен претендент, с цел да събере той по-широка поддръжка.

Срещу Паскалев има и различен аргумент срещу - името му се свързва с Благоевград, няма нищо общо със София. Не е по този начин, настояват бранителите му и показват, че той от години живее в столицата. 

Костадин Паскалев напусна Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, откакто в края на ноември 2016 година пленум одобри подадените оставки от него и Юрий Асланов два месеца по-рано. Двамата хвърлиха оставки, откакто управлението на партията реши да поддържа Румен Радев за президент. 

Паскалев бе и измежду 50-те членове на националния съвет, които се подписаха  срещу промяната на основния редактор на в. " Дума " през октомври предходната година. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР