Името на Илън Мъск от дни е на първите страници

...
Името на Илън Мъск от дни е на първите страници
Коментари Харесай

Президентство на кредит: Илън Мъск ще реши кой ще е следващия президент на САЩ

Името на Илън Мъск от дни е на първите страници на международната преса – следващата вълна от звук беше провокирана от гръмката покупка на обществената мрежа “Туитър ”. Съвсем предстоящо към знаковата договорка незабавно се появиха доста теории и догатки, само че това евентуално е детайл от политическа игра и превантивни ограничения в навечерието на бъдещите президентски избори в Съединени американски щати. Но за какво Мъск се появява в тези игри? Какво е смисъла на този съответен човек като дипломат на цифровото преразпределение на западната мощ? Ще разкажем за синдрома на Мъск.

Трудно е да се откри някой, който да не познава Илън Мъск, индивидът, който възнамерява да отиде на Марс. Това е един от най-раздвижените богаташи планетата с двусмислена известност: господин Мъск е прочут освен с фантастичните си планове - този воин непрестанно влиза в кавги и, би трябвало да кажа, ги създава със забележителна прецизност.

Последният му трик: приложение че след “Туитър”, той е подготвен да изкупи хранителния колос “Кока-Кола”! И от хулигански подбуди, след хипотетичната си покупка той даже има намерение да смени прословутата напитка, като добави кокаин към рецептата.. И това не е цялостен лист с дръзки и не изцяло съответни дейности на Илън. Точно там, в новопридобития “Туитър” той фантазира да си купи и “Макдоналдс”.

Милиардерът към този момент потрива ръце в опит да " прекрои " добитата обществена мрежа: да вкара криптиране от край до край и да отстрани цензурата. След тази самодейност, преди малко озвучена, американският естаблишмънт позеленя от яд: с такова движение ще бъде допустимо да се написа всичко в “Туитър”, без значение от политическата принадлежността. Елитът виеше, че Мъск дава неприятен образец на други богаташи – в действителност с пари може да се купи доста, в случай че искаш.

Има някаква причина да се счита, че аргументите за особеностите на хулиганското държание на Мъск се крият в детството. Една от най-скандалните вести, свързани с Илън Мъск, беше името на първото му дете - дружно с някогашната си брачна половинка, канадската певица Греймс, новодошлият татко назова сина си с неясно име - XÆA-12. Ако се запитате за какво е направил това със личното си дете, тогава отговорът може да се откри още в детството на самия Илън - когато е бил дребен, той е бил непрекъснато нападнат от връстниците си, бил е обичай и унижаван.

Може би прекомерно комплицираното име е чудноват опит да се отгледа наследник през компликации и да му се даде опция да се научи по какъв начин да се опълчва на обществото, само че, дано бъдем почтени, това най-вероятно е банална жадност да се открои. И в случай че Илън Мъск в този собствен подтик не презира благополучието на личното си дете, той надали ще се преценява с други хора. Вероятно го преследва вътрешното дете на Юнг, постоянно афектирано, капризно, само че... богато.

Недиагностициран, само че недоверчив

Опитвайки се да разберете държанието на противния милиардер, можете да се натъкнете на неговото признание за синдрома на Аспергер - разстройство от аутистичния набор, прочетете - човек има усложнения в общуването, като в същото време поддържа когнитивни качества. Трудно е да се твърди, че Илън Мъск има синдром без медицински отчети, само че наподобява, че самият милиардер е приказвал пред публицисти за психологичните си характерности.

Терминологично това е общо нарушаване на умственото развиване, при което човек изпитва усложнения в общуването с хората, също по този начин се характеризира с лимитирани, стереотипни, повтарящи се ползи и действия. Психолозите и психиатрите не могат да кажат дали Мъск има мистериозния синдром. Някои считат, че милиардерът има нарцистични черти, само че и тук специалистите са безапелационни – презумпцията за здраве и невъзможността да се следи клинично този невероятен пациент връзва ръцете и краката. Това удостовери психотерапевтът Анна Никифорова: “Никой уважаващ себе си психолог няма да заявява обществено нищо за никого, без да сложи диагноза.”

Оказва се, че можем единствено да очертаем особеностите на душeвността и държанието на звезда въз основа на външни признаци. Например: видимо ползване, разхвърляност, синдром на Мюнхаузен, пазаруване на скъпи неща единствено за статут, с цел да го оповестят на целия свят, сюрреалистични мегапроекти. И макар че не става въпрос за Илън - лекарят не може да го диагностицира голословно.

Нарцистичното разстройство даже не е от сферата на психолозите, а по-скоро на клиничните психолози и психиатри. Това към този момент е психиатрично, личностно разстройство. Има присъщи признаци, една от чертите е комплекс величественост и маловажност. Тоест, човек, който непрекъснато се усеща нищожен, компенсира това с грандоманство, тези хора са склонни да мислят черно-бяло. Грандиозността е обезщетителен механизъм, задействан от душeвността, с цел да не се усеща своята маловажност. Напомпано его, непрекъснато възприятие на право, неспокойствие към рецензия, непрекъснат боязън от излагане.

По един или различен метод за Мъск е много комфортно да спекулират с поведенческите му черти. Нещо повече, той към този момент го е трансформирал в своя запазена марка и характерен знак, който се употребява за пазаруване на огромните на международни корпорации и огромни играчи в международната политика. Но дали има същински синдром или е просто остроумен рекламен ход - това го знае единствено притежателят на “Спейс Екс”..

Мъск сигурно не се различаваше от останалия западен свят с това, че сподели цялата допустима поддръжка за „ страдащата Украйна “, осъди специфичната интервенция на съветските войски и даже дава цифрова и техническа поддръжка на украинските нацисти. Сега този воин се появява на друго полесражение - за международно владичество в софтуерната сфера. Вчера гръмна новината, че милиардерът е купил “Туитър”. Тази договорка разкрива ясни черти на подготовката на почвата за президентските избори в Съединени американски щати. Освен това милиардерът-скандалджия стартира да употребява онлайн платформата като рупор за политически възгледи с още по-голяма активност.

“Горещо подкрепях Обама за президентството, само че през днешния ден Демократическата партия е хваната от екстремисти”, написа той в “Туитър”.

Нека просто кажем, че Илън и “Туитър” с републиканците ще работят като контраст на “Фейсбук” в ръцете на демократите. Операцията по изземането на “Туитър” припомня на американски шпионски трилър. Намек за „ договорката на века “ даже се появи на корицата на последния брой на списание “Таймс”. Основните анализатори също приказват в интерес на версията, че Мъск има намерение да употребява “Туитър” като трамплин за поврат на изборния дневен ред.

Елдар Муртазин, водещ анализатор счита, че влизането на милиардера в предизборната акция е явно. И той се приготвяше за закупуването на “Туитър” доста дълго и усърдно, надалеч от метода, по който може да наподобява на всеки на пръв взор.

“Той изграждаше облик. В същото време би трябвало да се разбере, че това е облик за американската аудитория. За пояснение за какво Доналд Тръмп ще бъде деблокиран, неговите поддръжници са в “Туитър”. Защо тази платформа ще им даде опция да говорят”, счита Муртазин.

Експертът също по този начин е податлив да счита, че в този момент конкуренцията сред “Туитър” и “Фейсбук” се ускорява. И е евентуално Белият дом в този момент да се опита да отстрани въздействието на Илън Мъск в “Туитър”, най-вероятно през антитръстовата работа.

Тази версия се поддържа от обстоятелството, че Мъск прави компанията непублична. От бизнес позиция това е нерентабилно. Уж би трябвало да усили капитализацията на компанията, да я направи транспарантна. Вместо това той я прави непублична. Което затруднява привличането на евтини заеми, отчитане и така нататък Това се прави единствено в един случай, когато е належащо никой да не се изкачи в " вътрешностите " на компанията и да не може да ѝ повлияе. Тоест това е предизборна история и такава ще си остане”, обобщава специалистът..

И по този начин, кой е този републикански дипломат? Проклет талант или урод? Идолът на креативната класа не се свени да признае, че е привързан към опиатите и даже стана обект на известен мем, където потръпва, евентуално вдишвайки тръпчивия пушек на марихуана. Интересно е, че Мъск, като родом от Южна Африка и приключил Канада, в този момент е станал бенефициент на Съединените щати - нищо персонално: точно тук той излетя като " инженер " и топ управител от международна класа.

Илън Мъск, купувайки всичко като същински привързан към извършването на покупки, мечтае ли да изплати най-малко един от своите мегапроекти? Ако се придържаме към кохерентната доктрина, че Илън Мъск работи за високите етажи на властта тогава можем да предположим, че сходна клоунада може да бъде авансово очакван коз на политическите технологии, блестящо разпръскване: до момента в който феновете следят пазаруването и продажбата на огромна компания, можете да вършиме всичко.

Той поредно извайва облика си на водач, който „ върви срещу разпоредбите “. Идеологията на войнстващ урод, напомпващ същата Украйна с технологии, герой против конформизма и един тип Доктор Зло - всички тези черти на характера са за шмекер. “Шегобиецът” е архетип в митологията и фолклора, твърдо открит в политиката. Това е демонично-комичен културен воин, талантлив с лъжец, палавник. Достатъчно е да си напомним Доналд Тръмп, Борис Джонсън и може би нашия Владимир Жириновски. Оказва се, че Илън Мъск е нечий политически софтуерен план, един тип подигравка на изверг, отвличащ вниманието от главните вести.

Може да отнеме доста време, с цел да разберете от какво се управляват главните играчи, когато избират сходен персонаж за собствен представител.

Някой счита, че Мъск е просто страховит ИТ пълководец и зад него стоят огромните на международните корпорации. Но в случай че се вгледате по-отблизо в Илън, можете да видите, че той е елементарен шарлатанин, занаятчия на поглъщанията на компании и последовател на безкрайната самореклама.

И в случай че вземем поради, че тази спорна фигура, разкъсвана от пристрастености, ще се трансформира в един от основните проводници на хрумвания на американския електорат, след две години ни следва едно обичайно шоу. Може да се каже, че към този момент е почнало.

Превод: В. Сергеев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР