Името на датското първенство е прът в колета на създателите

...
Името на датското първенство е прът в колета на създателите
Коментари Харесай

Неочаквани проблеми за бунтовниците от Суперлигата

Името на датското състезание е кол в колета на основателите на концепцията за европейска Суперлига, пишат медиите в скандинавската страна.

Оказва се, че името " Суперлига " е записана комерсиална марка, благосъстоятелност на локалните клубове, състезаващи се в елитното състезание 3F Superliga.

Това значи, че нова футболна конкуренция с това име не може да бъде записана на територията на Европейския съюз. Властите на Европейски Съюз потвърдиха новината с публично решение.

През последните години притежатели на клубове работят върху план за нов шампионат за най-богатите. Идеята провокира голяма опозиция измежду почитатели, управителни органи и национални федерации.

Шефът на датското състезание Клаус Томсен разяснява: " Ние сме доста щастливи, че европейската институция, отговаряща за комерсиалните марки на Европейски Съюз увери, че Суперлигата ще наруши цената, която датските клубове са вложили в 3F Superliga. Винаги сме били срещу желанието на огромните клубове за основаването на нова затворена европейска лига. Ние имаме вяра, че би трябвало да има правдивост при квалификациите за интернационалните клубни шампионати през националните шампионати. Футболът не би трябвало да бъде затворена система единствено за клубове, които не се осмеляват да вземат участие в намерено съревнование, тъй че, несъмнено, сме извънредно щастливи от тази победа отвън терена ".
 Чеферин: Реал и Барселона не знаят какво вършат, ще си играят сами в тази Суперлига
Чеферин: Реал и Барселона не знаят какво вършат, ще си играят сами в тази Суперлига

Президентът на УЕФА е изрично против
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР